Την έκδοση εβδομαδιαίας πολιτικής εφημερίδας αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκδότης του Μέτροσπορ και ιδιοκτήτης τεσσάρων ραδιοφωνικών σταθμών Παύλος Ανδρώνης. 


Τη διεύθυνση της φέρεται να ανέθεσε στον συνταξιούχο δημοσιογράφο Κώστα Λασκαρέλια, που ήδη βολιδοσκοπεί συναδέλφους, για να στελεχώσουν την εφημερίδα. 

Ο κ. Ανδρώνης, αρχικά είχε επιλέξει ως διευθυντή τον Δημήτρη Δραγώγια, ο οποίος μάλιστα, είχε αναμορφώσει και το lay out της αθλητικής εφημερίδας Μέτροσπορ. Οι δυο τους είχαν προχωρήσει και σε συζητήσεις και επαφές με διαφημιστικές εταιρίες, κυρίως της Αθήνας, προκειμένου να εξασφαλίσουν μερίδιο από τη διαφημιστική αγορά, προκειμένου το εγχείρημα να είναι οικονομικά βιώσιμο. Οι απαντήσεις που πήραν ήταν αποθαρρυντικές, πράγμα που έπεισε τον εκδότη να καθυστερήσει. 

Λίγο πριν από την διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε μια  επαφή με τον Κ. Λασκαρέλια, που μετεξελίχθηκε σε συμφωνία. Λέγεται, ότι και οι δύο συμφώνησαν να επισπεύσουν τη διαδικασία έκδοσης, καθώς υπήρχε -τότε- το κενό που άφησε η αναστολή έκδοσης του Αγγελιοφόρου. Οι εξελίξεις, όμως, στην Εκδοτική Βορείου Ελλάδος τους πρόλαβαν. 

Ο Κ. Λασκαρέλιας έχει επικοινωνήσει με πολλούς δημοσιογράφους, οι οποίοι όμως, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι άνεργοι, αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το εγχείρημα, καθώς είναι γνωστές οι "περιπέτειες" του κ. Ανδρώνη, τόσο με την καταβολή των μισθών στους ήδη εργαζόμενους, όσο και με τα ασφαλιστικά ταμεία. Τους φόβους αυτούς επιτείνει και η πρόσφατη αποχώρηση από την Μέτροσπορ, του Δημήτρη Δραγώγια και του Παντελή Ζουμπούλη, στους οποίους ο εκδότης, επικαλέστηκε "οικονομικό πρόβλημα". 

Από την άλλη πλευρά, οι "στενοί δεσμοί" του Κ. Λασκαρέλια με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, προβληματίζουν τους δημοσιογράφους. 

Πάντως, όπως λέγεται, οι προετοιμασίες συνεχίζονται και σύντομα θα φτάσει το φύλλο στα περίπτερα, καθώς εκτιμάται, ότι θα υπάρχουν σύντομα πολιτικές εξελίξεις.