«Και οι δύο εκφράσαμε ανησυχία για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Σουλτς μετέφερε στον κ. Βενιζέλο το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε νωρίτερα, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και αντάλλαξαν απόψεις. «Καταλήξαμε», πρόσθεσε ο ίδιος «ότι πρέπει να αναζητήσουμε συμβιβασμούς και η ελληνική κυβέρνηση να δείξει υπευθυνότητα ώστε να επανέλθει η ανάπτυξη και η απασχόληση στην Ελλάδα».

Έκανε ιδιαίτερη μνεία και ευχαρίστησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργό για τη σχέση εμπιστοσύνης και τη συνεργασία, που δεν ήταν πάντα εύκολη και υπογράμμισε ότι τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Σαμαράς «υπηρέτησαν τα ελληνικά συμφέροντα και την πατρίδα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Σουλτς για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πάντως, ότι αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι η πορεία της Ελλάδας μέσα στη ζώνη του ευρώ. «Θα συμβάλουμε να γίνει ότι καλύτερο για τη χώρα χωρίς να πάμε ένα βήμα πίσω. Πρέπει να κάνουμε ένα καθοριστικό βήμα προς την έξοδο από το μνημόνιο, προς την πιστωτική προληπτική γραμμή, προς την ελάφρυνση της χώρας και του χρέους για να προχωρήσει η χώρα προς την ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά.

Έκανε ωστόσο και κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «ειπώθηκαν προεκλογικά και επαναλαμβάνονται μετεκλογικά ψευδαισθήσεις και ανακρίβειες οι οποίες αυξάνουν τους κινδύνους είτε από λάθος είτε από ατύχημα».
________________________________________________________________________________

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ