Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα σε σημεία του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας εξαιτίας του παγετού που επικρατεί.


Στην Πέλλα αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στους επαρχιακούς δρόμους Κερασιάς - χιονοδρομικό κέντρο "Βόρρας" και Άρνισσας - χιονοδρομικό κέντρο "Βόρρας", από το 9ο έως το 25ο χλμ, ενώ στο νομό Ημαθίας, στην επαρχιακή οδό που συνδέει τη Βέροια με το χιονοδρομικό κέντρο "Σελίου", από το 20ο έως το 26ο χλμ.

Στο νομό Καστοριάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 22ο έως το 28ο χλμ, ενώ διεξάγεται με αλυσίδες, από 18ο έως το 22ο χλμ.

Με αλυσίδες διαξάγεται η κυκλοφορία και στην εθνική οδό Φλώρινας - Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από 6ο έως 25ο χλμ , καθώς και στις επαρχιακές οδούς, Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 20ο έως 30ο χλμ και Αμυνταίου - Νυμφαίου, από 18ο έως 21ο χλμ, στο νομό Φλώρινας.

Επίσης, στο νομό Καρδίτσας, στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας- Άρτας, θέση "Τύμπανος", από 38ο - 61ο χλμ και Μουζακίου - Στεφανιάδας, θέση "Αγ.Νικόλαος", από 10ο - 22ο χλμ.

Τέλος, στο Κιλκίς, κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, ενώ στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης υδάτων, διακόπηκε η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα - Λισσός, στο ύψος Αρριανών, Έβρενου - Ιασίου, Αετοκορυφή - Διώνη και Στρύμης - Λοφαρίου.