ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Ένας ακόμη συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού συνελήφθη, χθες, από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στη Γλυφάδα.


Η σύλληψη έγινε με βάση ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του από τον ειδικό εφέτη ανακριτή, με την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και διακεκριμένη κλοπή.  

Πρόκειται για έναν 23χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, εκτιμάται ότι θα ήταν ο οδηγός της ομάδας που θα πραγματοποιούσε τη σχεδιαζόμενη επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 23χρονος κατηγορείται ότι είχε κλέψει το ΙΧ φορτηγό, που είχε βρεθεί στο Αιγάλεω μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού. Ο συλληφθείς οδηγείται, αυτήν την ώρα, στον ειδικό εφέτη ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 14.15

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη ζήτησε και έλαβε από τον εφέτη ειδικό ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, ο 23χρονος που συνελήφθη χθες, κατηγορούμενος για εμπλοκή του στη λεγόμενη υπόθεση Ξηρού.

Ο 23χρονος φέρεται να εμπλέκεται στην κλοπή οχήματος τύπου βαν, το οποίο, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, θα χρησιμοποιούσε ο βαρυποινίτης και η ομάδα του μετά το χτύπημα που ετοίμαζαν στις φυλακές Κορυδαλλού με στόχο την απόδραση κρατουμένων ως μελών της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν τα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της διακεκριμένης κλοπής.