Δίωξη για ανθρωποκτονία κατά του πλοιάρχου και του πλοιοκτήτη του Norman AtlanticΜε την κατηγορία της πολλαπλής ανθρωποκτονίας από αμέλεια και πρόκλησης ναυαγίου από αμέλεια θέτει στο στόχαστρό της έρευνα της ιταλικής εισαγγελίας τον πλοίαρχο και τον πλοιοκτήτη του Norman Atlantic.


Το βήμα είναι τμήμα της έρευνας γύρω από το περιστατικό που έχουν ξεκινήσει οι εισαγγελίες του Μπάρι, του Μπρίντεζι και του Λέτσε.

O πλοίαρχος Αρτζίλιο Τζιακομάτσι και ο πλοιοκτήτης Κάρλο Βισεντίνι τίθενται υπό έρευνα για πολλαπλή ανθρωποκτονία από αμέλεια, πρόκληση τραυματισμού από αμέλεια και πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Όπως έχει προκύψει από την έρευνα των αρχών στην Ελλάδα, το πλοίο ανακατασκευάστηκε το 2009, καθώς, ως τότε, μπορούσε να φιλοξενήσει μόλις 27 επιβάτες. Στον τελευταίο έλεγχο, επίσης, υπήρχε αναφορά στην πόρτα πυρασφάλειας. Όσο για το πλήρωμα, φαίνεται, από την ως τώρα έρευνα, πως είχε στρατολογηθεί για τις ανάγκες του ταξιδιού, ενώ κανείς δεν αποκλείει μέσα στα αμπάρια να είχαν παρεισφρήσει λαθρμοετανάστες.

Σχόλια