2013-12-02 19.14.05.jpg

Εδώ και, περίπου, μία ώρα, βρέχει στη Θεσσαλονίκη. Ο καιρός άλλαξε, όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, καθώς όλη την ημέρα είχε λιακάδα, ενώ, πλέον, έχει αρχίσει η βροχή.

 

Αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας στην πόλη, καθώς, από τους 11 βαθμούς που καταγράφηκαν το μεσημέρι, πλέον, το θερμόμετρο δείχνει μόλις τους 3 βαθμούς Κελσίου.

Στα ορεινά του νομού (στον Χορτιάτη και την Όσσα) πέφτει χιονόνερο και, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, χιονόνερο θα πέσει, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ακόμη και στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Παρόλα αυτά, από το πρωί, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί σταδιακά και, πάλι, θα έχουμε ηλιοφάνεια, τουλάχιστον μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στα παραλιακά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, πέντε με επτά μποφόρ. Από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 ως 7 βαθμούς Κελσίου.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί οι οποίοι κινούνται αυτήν την ώρα, ή θα κινηθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Επανομής (από τη στροφή Αεροδρομίου), αλλά και στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, καθώς το οδόστρωμα έχει προβλήματα κι ανάποδες κλίσεις, ενώ, πλέον, δεν υπάρχει φωτισμός στα περισσότερα σημεία. Ειδικά στο τμήμα του δρόμου από τη διασταύρωση για την Γέφυρα ως τη Σίνδο, δεν είναι αναμμένη ούτε μία λάμπα –ούτε καν, στις διασταυρώσεις! Το οδόστρωμα, που γυαλίζει από τη βροχή, κάνει την οδήγηση επικίνδυνη, ειδικά σε μεγάλες ταχύτητες.

Δυστυχώς, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχει χρόνια να συντηρήσει τους δρόμους αυτούς…