Έφυγε από κοντά μας ο ζωγράφος Δήμος Σκουλάκης. Πέθανε σε ηλικία 75 χρόνων, μετά από μάχη με τον καρκίνο. 


Ο ζωγράφος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε αθηναϊκή κλινική. 

Ο Δήμος Σκουλάκης δεν θα προλάβει να δει την τελευταία του (μικρή αναδρομική) έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου 2015, στην Αίθουσα Τέχνης ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ (Ηροδότου 5 Κολωνάκι) έκθεση της οποίας χορηγός επικοινωνίας είναι το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Γεννημένος το 1939 στην Αθήνα, με καταγωγή από τα Χανιά, ο Δημοσθένης (Δήμος) Σκουλάκης σχεδίαζε από μικρός να δραπετεύσει από τα συμβατικά σύνορα που τον περιόριζαν. Σπούδασε ζωγραφική, αρχικά με τον Σπύρο Παπαλουκά και για ένα μικρό διάστημα πλάι στον Φώτη Κόντογλου. Το 1957 ταξιδεύει για πρώτη φορά στο Παρίσι, όπου συνδέεται φιλικά με τον Θανάση Τσίγκο και την ελληνική παρέα του Μονπαρνάς. Το 1958 επιστρέφει στην Ελλάδα και αρχίζει συστηματικές σπουδές με τους Πάνο Σαραφιανό και Βρασίδα Βλαχόπουλο. Μπλέχτηκε με την πολιτική, υπηρέτησε τη δημοσιογραφία έως το 1984, οπότε και καταπιάστηκε αποκλειστικά με τη ζωγραφική.

Ο εκλιπών, πνεύμα ανήσυχο με πολλές δραστηριότητες σε καλλιτεχνικό και πολιτικό επίπεδο, κατάφερε να αφομοιώσει τις ποικίλες εμπειρίες της ζωής του - κυρίως από τα ταξίδια και την παραμονή του στο εξωτερικό - και να τις μετουσιώσει σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ζωγραφική πρόταση. Κεντρικό θέμα στα έργα του υπήρξε πάντοτε, έμμεσα ή άμεσα, ο άνθρωπος.