Μέσα στον Ιανουάριο του 2015 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις της Αττικό Μετρό Α.Ε., με την κατασκευάστρια κοινοπραξία του Μετρό Θεσσαλονίκης.


Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» Χρ. Τσίτουρας, στη συνάντηση που είχε, σήμερα, με τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα.

Ο κ. Τσίτουρας πρόσθεσε πως οι διαπραγματεύσεις αρχίζουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε πως συγκαλεί νέα σύσκεψη στα μέσα του Ιανουαρίου για να ενημερώσει η «Αττικό Μετρό Α.Ε.» για την πορεία του έργου και τις εξελίξεις.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Πάρις Μπίλλιας.

Με, σαφώς χαμηλότερους τόνους από ότι στην ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Παραμένουμε συνεπείς στη δέσμευσή μας ότι θα ασκήσουμε κάθε πίεση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να μη σταματήσει το έργο. Το προσεχές διάστημα πρέπει να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα του Μετρό της Θεσσαλονίκης. Η πόλη δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις, προσωπικά δεν θα επιτρέψω την παράταση του σημερινού αδιεξόδου. Περιμένουμε άμεσα χειροπιαστές λύσεις».

Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε να υπάρξει ένα νέο, ρεαλιστικό και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, η «Αττικό Μετρό ΑΕ» να διαπραγματευτεί με την ανάδοχο κοινοπραξία ένα προς ένα τα τεχνικά, νομικά και οικονομικά ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα, να υπάρξουν συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις, που κρίνονται  αναγκαίες, για να ξεμπλοκάρει το έργο, να μεταφερθεί η διοίκηση του έργου στην «Εγνατία Οδός Α.Ε.» για την καλύτερη παρακολούθηση και το συντονισμό του έργου και να συνεχιστεί το έργο, ώστε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να μην υπάρξει εκ νέου ταλαιπωρία όλης της πόλης.