Αγριεύει ο καιρός σήμερα(Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014) με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βόρεια και στη συνέχεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.


Τα φαινόμενα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και κατά τη διάρκεια της νύκτας προς Τετάρτη στα νησιά του Κεντρικού και Βορείου Αιγαίου θα είναι ισχυρά, ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης, κυρίως στα δυτικά και νότια.

Αναλυτικά:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στα ανατολικά τμήματα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως και 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ θα υπάρχουν και διαστήματα πρόσκαιρης εξασθένησης. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως και 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά αρχικά στα βόρεια και από το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι και αργότερα καταιγίδες, όπου τις νυκτερινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρές αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ, με εξασθένηση.