Σπείρα έκλεβε αυτοκίνητα, τα διέλυε στην... κουζίνα του σπιτιού του ενός -για να μην τραβούν υποψίες- και τα πουλούσε ως ανταλλακτικά, σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.


Η αστυνομία έχει εντοπίσε ως δράστες τρεις Έλληνες, ηλικίας 38, 23 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμορία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απείθεια. 





Σύμφωνα με την αστυνομία, τα αυτοκίνητα -κυρίως φορτηγά- τα έκλεβαν από τους νομούς Θεσσαλονίκης, Ροδόπης, Ξάνθης, Κιλκίς, Πέλλας, και Ημαθίας. Η δράση τους ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2014 και ως τώρα έκλεψαν, συνολικά, 25 οχήματα, στην πλειοψηφία τους τετρακίνητα αγροτικά φορτηγά ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Στο σπίτι του 38χρονου στα Διαβατά και στην αυλή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν
δύο από τα κλεμμένα οχήματα, ένα διαλυμμένο κλεμμένο φορτηγό, 21 πινακίδες κυκλοφορίας τις οποίες οι δράστες είχαν κάψει για να αλλοιώσουν τους αριθμούς κυκλοφορίας και να παραπλανήσουν τις αρχές, καθώς και μέρος εγγράφων που αφαιρέθηκαν από τα κλεμμένα οχήματα, τα οποία προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να καταστρέψουν. 




Προκειμένου μάλιστα, να μη γίνει αντιληπτή η δράση τους από τους περίοικους, οι δράστες τοποθετούσαν τα κλεμμένα φορτηγά στον χώρο της κουζίνας, τον οποίο απομόνωναν με αδιάφανο χοντρό ύφασμα που έβαζαν στην μπαλκονόπορτα κι εκεί τα αποσυναρμολογούσαν.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.