"Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, όχι μόνο οι δικοί μας βουλευτές, αλλά όλοι οι βουλευτές του Κοινοβούλιου". Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ.

Και πρόσθεσε: "Αυτή η πατρίδα ανήκει σε όλους τους Έλληνες και οι βουλευτές θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη αν θέλουν να προχωρήσει μπροστά η χώρα ή να κατρακυλήσει προς τα πίσω. Καλούνται οι βουλευτές να αποφασίσουν αν θα εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές".

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ  λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνει στο στόμα των ξένων τη λέξη grexit». 

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς, ανέφερε: «Καταφέραμε να βγάλουμε την χώρα από τη μεγαλύτερη κρίση και κάποιοι τώρα απειλούν να τη φέρουν πίσω. Πολιτική ευθύνη έχει ολόκληρο το κοινοβούλιο. Κάποιοι αμφισβήτησαν τα πρωτογενή πλεονάσματα, ότι θα βγούμε από τις αγορές, ότι μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο και έπεσαν έξω σε όλα. Τώρα κάνουν κάτι χειρότερο, προσπαθούν ανοικτά να ματαιώσουν την επιτυχία της χώρας. Δεν θα τους περάσει».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση έχει την επιτυχία της που την αποδέχθηκε και η Ευρώπη με την τελευταία απόφαση του Eurogroup.