Η Δημοκρατική Αριστερά θέλει «να πορευτεί η χώρα προς εκλογές», καθότι στις κάλπες ο λαός θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ποιες πολιτικές προτιμά, υποστήριξε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε πως η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές θα «λειτουργήσει λυτρωτικά» για την κοινωνία και έκανε λόγο για «διαστρέβλωση» της δήλωσής του, πως δεν θα θεωρήσει ως αποστασία τυχόν θετική ψήφο βουλευτών της ΔΗΜΑΡ στην προεδρική εκλογή, υπογραμμίζοντας πως με αυτή την τοποθέτηση σε καμία περίπτωση δεν εννοούσε πως τα μέλη της ΚΟ αποδεσμεύονται από τις συλλογικές αποφάσεις της παράταξης.

Ο κ. Κουβέλης, χαρακτήρισε λανθασμένη την παρέμβαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, αναφορικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η πολιτική αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών, ενώ παράλληλα κατήγγειλε την «απαράδεκτη παρέμβαση» αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με τον skai.gr, άφησε εκ νέου ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας πως όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν από τα κομματικά όργανα κατά το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου, μετά τις διαδικασίες της προεδρικής εκλογής.  Τόνισε, όμως, πως προϋπόθεση για οποιαδήποτε συνεργασία είναι σύναψη προγραμματικών συμφωνιών και η πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια της ΔΗΜΑΡ.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ