Καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες και σε δίκτυα υποδομών σημειώθηκαν στη Χαλκιδική, μετά τις νέες έντονες βροχοπτώσεις, που προκάλεσαν την υπερχείλιση ποταμιών, χειμάρρων και ρεμάτων.


Αρκετά είναι τα σημεία του επαρχιακού δικτύου της Χαλκιδικής που έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. 

Εντονότερα προβλήματα σημειώθηκαν στο βόρειο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής. Στον οικισμό της Ολυμπιάδας, πλημμύρισαν σπίτια, υποχώρησαν τμήματα γεφυρών και παρασύρθηκαν αυτοκίνητα, υπήρξαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση και υδροδότηση του χωριού, ενώ κόπηκαν στη μέση δρόμοι. Κομμένη είναι η επαρχιακή οδός Βαρβάρας – Ολυμπιάδας, πριν την κεντρική είσοδο του οικισμού.

Πλημμύρες σημειώθηκαν στην Ιερισσό -ο δρόμος που τη συνδέει με τον Ξηροπόταμο, έκλεισε λόγω κατολίσθησης. Προβλήματα αντιμετώπισαν στη Μαραθούσα και την Κρήμνη. 



Στο Γομάτι καταστράφηκε σπίτι, που παρασύρθηκε από ρέμα, ενώ στην Αρναία εξαιτίας της κατάστασης μερικά σχολεία δεν λειτούργησαν.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περίπου 70 κλήσεις για άντληση υδάτων από χώρους που πλημμύρισαν, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πολυγύρου και του Δήμου Αριστοτέλη.

Το θέμα έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.

Οι φωτογραφίες είναι από το site Τα Νέα της Χαλκιδικής