petrino_pilaia_01.jpg
Με μια ματιά οι σημαντικότερες εκδηλώσεις που οργανώνονται σήμερα Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014, στη Θεσσαλονίκη:

10:00-20:00

Στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής Καλαμαριάς, Κολοτούρου 14. Χριστουγεννιάτικο bazaar με χειροποίητα είδη, από το Κέντρο Ειδικής Αγωγής.

11.00

Εκδήλωση ενημέρωσης αγροτών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα “Προκαταρκτικές Ενέργειες για την Ίδρυση ενός Αγροτικού Κλάστερ”.

11:30

Στο ξενοδοχείο «Καψής», Μοναστηρίου 18. Εορταστικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με μαθητές της Ε’ και Στ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων της περιοχής. 

11.30 Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Γιοργή Ελιάς και Λαδιού, από τη Μονάδα Πρασίνου.

17:00

Στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο της Πυλαίας(φωτογραφία), αφήγηση με διάδραση παραμυθιών «Το πιο ευτυχισμένο κοριτσάκι του κόσμου», της Ρίας Φελεκίδου και «Μάγισσα Ξινή εναντίουν Αη – Βασίλη», της Ζωής Καραγεωργίου. 

18:00

Στο θέατρο «ΑΝΕΤΟΝ». Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ε’ Δημοτικής Ενότητας με το βρεφονηπιακό σταθμό –Νηπιαγωγείο «Ρεβυθούλης» για φιλανθρωπικό σκοπό.

18:00

Στην κεντρική πλατεία Επταλόφου, Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από την Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων.

18:00

Στην πλατεία Τσομπάνογλου στη Μενεμένη, Χριστουγεννιάτικη γιορτή με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Εύξεινος Πόντος».

18:00

Στο «Αλατζά Ιματέτ», Κασσάνδρου 91-93, δεύτερη ημέρα του 1ου Μαραθωνίου Ωδείων της πόλης με τη συμμετοχή 17 σπουδαστικών μουσικών συνόλων, από τη «Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014». 

18:30

Στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη «Γιώργος Ιωάννου», Πυλαίας 59, Κάτω Τούμπα, Εορταστική εκδήλωση με χριστουγεννιάτικα διηγήματα και κάλαντα. Συμμετέχει η εφηβική λέσχη «Βιβλιοχώρα».

18.30

Νυχτερινή βόλτα στις βίλες της συνοικίας των Εξοχών, στη Θεσσαλονίκη, από το THESSALONIKI WALKING TOURS

19:00

Στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου, Νικάνορος 3 & Στεφ.Νούκα, δράση για παιδιά με τίτλο: «Παίζω με τα κομικς».

19:30

Στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, Εθνικής Αμύνης 27, αφιέρωμα στο συγγραφικό και ποιητικό έργο της Κούλας Αδαλόγλου σε συνεργασία με την Εταιρεία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.

19:30

Στο θέατρο «Αλέξανδρος», στην Εθνικής Αμύνης 1. Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Χριστός Γεννιέται, χαρά στον κόσμο» και παραδοσιακά κάλαντα, από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης «Οι Φίλοι της Παράδοσης».

20:00

Στο αμφιθέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Πανοράματος, εκδήλωση «Χριστούγεννα με την Τρίτη Ηλικία». Κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τις χορωδίες των ΚΑΠΗ του Δήμου, από το Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

21:00

Στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, επίσημη πρεμιέρα του έργου «Δον Κιχώτης», του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη και υπό την αιγίδα του Γενικού Ρωσικού Προξενείου Θεσσαλονίκης, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

21:00

Στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, το plaza ensemble ερμηνεύει Μάνο Χατζηδάκι. Τραγουδούν: Ανδρέας Καρακότας, Έλσα Μουρατίδου, Μανώλης Χατζημανώλης. Συμμετέχουν οι χορωδίες: Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, Φωνητικό Σύνολο «Πολυφωνικό – Ροτόντα». Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τις ανάγκες του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑ. 

21:00

Στην Πυλαία, Κένεντι 117 (επαρχιακός δρόμος Πυλαίας-Πανοράματος, μεταξύ κολλεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ και εκπαιδευτηρίων ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣ), στο εκπαιδευτικό κέντρο Γ.&Χ. ΚΡΑΣΣΑ. Μουσικό καθιστό δείπνο για να τιμηθεί η πρόεδρος του Σωματείου ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ στο Φίλυρο ΖΩΗ ΔΑΝΙΗΛΙΔΟΥ. Μέρος των χρημάτων θα διατεθούν στο σωματείο. Τιμή πρόσκλησης 25 ΕΥΡΩ.