Από το χειρουργείο στο… σπίτι οι ασθενείς με εξάρθρωση ώμου, χάρη σε νέα μέθοδο αποκατάστασης, που θα παρουσιαστεί στην ημερίδα με θέμα «Αστάθεια Ώμου», της Α Πανεπιστημιακής Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.


Η ημερίδα θα γίνει το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2013 και παρουσιάζει τις νέες μεθόδους που αποκαθιστούν με πιο ανώδυνο τρόπο τις κακώσεις.

Η συγκεκριμένη επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία, με αποτέλεσμα ο ασθενής να δέχεται ακόμα μικρότερη επιβάρυνση. 

Επίσης, είναι σημαντικό όταν κάποιος υποστεί εξάρθρωση ώμου σε νεαρή ηλικία να αποκαθιστά χειρουργικά το πρόβλημα άμεσα διότι η μη έγκαιρη αντιμετώπιση του, θα εχει σαν συνέπεια την υποτροπη της πάθησης δηλαδή το καθ εξιν εξάρθρημα με επακολουθο τις περαιτέρω βλάβες των συνδεμων, θυλάκου και αρθρικου χονδρου. 

Έχοντας ως γνώμονα την ανάγκη της έγκαιρης διάγνωσης, της κατάλληλης θεραπευτικής αντιμετώπισης, καθώς και την επιθυμία των ασθενών για γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητές τους, στόχος της Ημερίδας είναι η διεύρυνση του γνωστικού πεδίου των παθήσεων του Ώμου με σύγχρονη και πρακτική αντιμετώπιση.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές - Έλληνες και ξένοι - θα αναπτύξουν σύγχρονα και ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν στις τεχνικές για τη διάγνωση και τη θεραπεία της αστάθειας του ώμου.