Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, θα συνεδριάσει την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30 π.μ. στο Διοικητήριο της Έδεσσας, για να εκτιμήσει την κατάσταση από τις πλημμύρες στα Γιαννιτσά. 


Από το βράδυ της Παρασκευής προέκυψαν τα πρώτα προβλήματα: Καταστράφηκε το οδόστρωμα σε σημεία της Εθνικής Οδού Γιαννιτσών - Θεσσαλονίκης, ενώ το πρωί του Σαββάτου δημιουργήθηκαν λίμνες νερών στο οδόστρωμα της επαρχιακής οδού Γιαννιτσών - Αλεξάνδρειας, λόγω υπερχείλισης του χειμάρρου των Γιαννιτσών και παραποτάμων του Λουδία, στην περιοχή «Μηδέν» του Διεθνούς Κωπηλατικού Κέντρου. Επίσης, πλημμύρισαν κυρίως αγροτικές εκτάσεις στην περιοχή της Σκύδρας – γύρω από τις εγκαταστάσεις της Μονάδας Βιολογικής Επεξεργασίας λόγω υπερχείλισης της Τάφρου 66, σε αγροτικές εκτάσεις στον κάμπο της Σκύδρας αλλά και του κάμπου των Γιαννιτσών και, ιδιαίτερα, της Κρύας Βρύσης (από την μέχρι τώρα καταγραφή των ζημιών). 

Κινητοποιήθηκε ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας, με τη συμμετοχή των Τμημάτων Τροχαίας Γιαννιτσών που κινητοποιήθηκαν υπό την εποπτεία του Διοικητή κ. Μιχαήλ Χατζηκαλλινικίδη και του Υποδιοικητή κ. Ιορδάνη Βελόπουλου, ενώ στις επιχειρήσεις συνέδραμαν επίσης άνδρες από το Τμήμα Τροχαίας Έδεσσας και άλλων τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας. Επί τόπου έσπευσε ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και κλιμάκιο στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Με τα υπηρεσιακά κλιμάκια και αγρότες της περιοχής επισκέφτηκαν σημεία κατά μήκος των ρεμάτων και χειμάρρων της λεκάνης του Λουδία που παρουσιάζουν υψηλό βαθμό επικινδυνότητας. 

«Το νερό της βροχής που έπεσε τους προηγούμενους μήνες υπερβαίνει τις δυνατότητες των συστημάτων παροχέτευσης και διαχείρισης που υπάρχουν, ενώ το έδαφος έχει κορεστεί και η γη δεν μπορεί να απορροφήσει γρήγορα τις επιπλέον ποσότητες του νερού. Η στάθμη του ποταμού Λουδία ήταν σε ιδιαίτερα υψηλό σημείο χθες και τα προβλήματα ήταν αναπόφευκτα. Έχουν ενεργοποιηθεί παλαιοί χείμαρροι, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις καταπατήσεις ή άστοχες αλλαγές χρήσης με βασικό υπεύθυνο τον άνθρωπο δημιουργούν συνθήκες επικινδυνότητας για πλημμύρες», ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας.