samaras_vouli_20121111_01.jpg

Συναινετική πρόταση για την υπέρβαση της κρίσης κατέθεσε ο πρωθυπουργός, όμως η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα δεν αφήνει περιθώρια…

 

Με δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πρότεινεσυναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος και ορισμό εκλογών έως το τέλος του χρόνου.

"Ο Ελληνικός λαός δεν θέλει να γίνουν πρόωρες εκλογές. Και έχει δίκιο. Από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι επιβάλλει το Σύνταγμα και το συμφέρον της Χώρας, ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή. Πρέπει να μη γίνουν εκλογές. Πρέπει να τερματισθεί η πολιτική αβεβαιότητα. Πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα στην επόμενη μέρα.

Δεν μπορούμε να τελειώσουμε μια περίοδο αβεβαιότητας και να μπούμε αμέσως σε μιαν άλλη. Τα προβλήματα της Χώρας δεν μπορούν να βαλτώνουν σε μια μόνιμη προεκλογική περίοδο. Ούτε και μπορεί να συνεχίζεται αυτό το όργιο αστήρικτων και άθλιων κατηγοριών για δήθεν προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών, που πάντα διαψεύδεται, αφού όμως στο μεταξύ έχει δηλητηριάσει τη Δημοκρατία μας. Κατηγοριών, στις οποίες δυστυχώς πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κορυφαία στελέχη του και ο γνωστός συνεργάτης του, αρχηγός τρίτου κόμματος.

Θυμίζω ότι ο κύριος Τσίπρας, ήδη από την πρόταση εμπιστοσύνης στη Βουλή, δυο μήνες πριν, είχε πει το απίστευτο, ότι δηλαδή, όποιος βουλευτής τολμήσει να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα είναι και εξαγορασμένος! Ενώ προχθές, συνεργαζόμενοι μαζί του βουλευτές, τόλμησαν να πουν το ίδιο για εκείνους τους πέντε συναδέλφους που στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν σύμφωνα με τη συνείδησή τους τον Σταύρο Δήμα! Όμως οι βουλευτές δεν υποκύπτουν σε τέτοια εκστρατεία σπίλωσης. Ο φόβος και η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσουν! Και αυτό είναι το στοίχημα της Δημοκρατίας σήμερα!

Τους καλώ λοιπόν όλους, να ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους, την ψυχή τους, τη φωνή του εθνικού συμφέροντος αλλά και της κοινής λογικής. 

Τους καλώ σε συναίνεση για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Αυτό άλλωστε προβλέπει η συνταγματική επιταγή. 

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία της χώρας να διαπραγματευθούμε στη συνέχεια την επόμενη μέρα, μετά το τέλος του Μνημονίου, και την νέα συμφωνία θωράκισης της Ελλάδας.

Ακόμα προσδοκώ τη στήριξη όλων των βουλευτών για να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τη Συνταγματική αναθεώρηση, ώστε πολύ σύντομα η Ελλάδα να έχει το νέο Σύνταγμα που χρειάζεται. Να μη μπει σε περιπέτειες και να μην αναβάλει τη Συνταγματική αλλαγή για πολλά ακόμα χρόνια.

Επίσης, μετά την προεδρική εκλογή, μπορούμε να διευρύνουμε το κυβερνητικό σχήμα, με τη συμμετοχή και άλλων προσώπων που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Χώρας, ώστε η επόμενη φάση να μας βρει πιο ενωμένους. Είναι λοιπόν Εθνική υποχρέωση, αλλά το λέει και η κοινή λογική, πρώτα να τελειώσουμε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να ολοκληρώσουμε τη συνταγματική αναθεώρηση σε συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας. Και μετά, θωρακισμένοι οικονομικά και πολιτικά, μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα για Εθνικές εκλογές ακόμα και στο τέλος του 2015.  

Γιατί κάτω από συνθήκες προεκλογικής πόλωσης, μόνον αφελείς θα πίστευαν ότι μπορεί κανείς να διαπραγματεύεται για την οικονομία μας ή να αλλάζει το Σύνταγμά μας. Αυτό λέει η φωνή της ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό Λαό.

Τσίπρας: Είσαι πρωθυπουργός του καφενείου!

Tsipras Kentriki Politiki epitropi Synaspismou gia autodialisi_20130609_01.jpg

Επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και της διαπλοκής, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  κατά την ομιλία στην περιφερειακή σύσκεψη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του κόμματος, στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά «πρωθυπουργό του καφενείου», λέγοντας ότι από το καφενείο της Βουλής μίλησε για φυγή καταθέσεων, κατήγγειλε ένα «παρασκήνιο ανωμαλίας» από ένα «ακροδεξιό περιβάλλον» στο Μέγαρο Μαξίμου που εξυφαίνει «σχέδια ανωμαλίας» και κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση πως «ξέροντας ότι φεύγει, άρον άρον, καίει πίσω της τα σπαρτά και «κάνει εκδουλεύσεις σε μεγάλα συμφέροντα».

Για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, υπενθύμισε τη δήλωση του περί του κινδύνου «ανεπανόρθωτης βλάβης», ενώ θα έπρεπε, όπως είπε, να προστατεύει την οικονομία.

Μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένα κέντρο προπαγάνδας που προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: Όλα αυτά «τελειώνουν» επισήμανε ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος στη διαπλοκή και στα συμφέροντα τόνισε: «¨ότι και να κάνετε κάνετε, εμάς στο τσεπάκι σας δεν μας βάζετε. Εμάς δεν μας εκβιάζετε.Με εμάς δεν μπορείτε να παίξετε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές και κατά της Δικαιοσύνης μιλώντας για «αδράνεια δικαστών». Παράλληλα υπογράμμισε πως στη νέα κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, η δημοκρατία θα τους δώσει τη δυνατότητα να κάνουν τη δουλειά τους. Επισήμανε ότι θα αναζητηθούν όχι μόνο πολιτικές ευθύνες, για όσους ευθύνονται για την καταστροφή της χώρας, αλλά και ποινικές, εκεί όπου υπάρχουν.