aggelioforos_danaidon_grafeia_02.png

Δικάζεται, αύριο, Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, στις 12 μ.μ, από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο επιχειρηματίας Βασίλειος Μπακατσέλος, γιος του γνωστού εκδότη (του Αγγελιοφόρου) και βιομήχανου Αλέξανδρου Μπακατσέλου.

 

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος έχει αναλάβει πρόεδρος της διοίκησης Πρωτοδικείου στον “Αγγελιοφόρο”, συνελήφθη την Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη, επειδή δεν είχε καταβάλει έγκαιρα το δώρο των Χριστουγέννων στους 125 απλήρωτους εργαζόμενους του εκδοτικού συγκροτήματος.

Να σημειωθεί ότι, μετά τη σύλληψή του, ο επιχειρηματίας είχε ζητήσει τριήμερη προθεσμία, όμως, καθώς προέκυψε ότι εναντίον του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες είχε διαταχθεί η επτάμηνη φυλάκισή του, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να συνεχιστεί η κράτησή του για άλλες 72 ώρες –καθώς μεσολαβούσαν Χριστούγεννα! Τότε, δια του συνηγόρου του, ο επιχειρηματίας ζήτησε να δικαστεί χωρίς αναβολή, για να δοθεί, τελικά, το τριήμερο της προθεσμίας απο την πρόεδρο του δικαστηρίου, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν ύποπτος φυγής.

Να σημειωθεί ότι, ήδη, ο Β. Μπακατσέλος, έχει εξαγοράσει τις ποινές που εκκρεμούσαν.

Μετά την αυριανή δίκη, θα υπάρχει και συνέχεια στην Εκδοτική Βορείου Ελλάδος Α.Ε. Ο Β. Μπακατσέλος έχει προσκαλέσει για την προσεχή Δευτέρα, στις 2 μ.μ., συνάντηση με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών σωματείων της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, της Ένωσης Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Τεχνικών Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου Θεσσαλονίκης (ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΠΗΕΘ και ΕΤΗΠΤΘ), για να ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Λίγο αργότερα, στις 3.30 μ.μ. έχει ζητήσει να συναντήσει και τους εργαζόμενους της εταιρίας, για να τους ενημερώσει.

Παράλληλα, από την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να αρχίσει η επίσχεση εργασίας δέκα εργαζόμενων στο πιεστήριο και το ατελιέ της εφημερίδας.

Η εργοδοσία οφείλει, πλέον, στους εργαζόμενους, το Δώρο Χριστουγέννων και μισθούς πέντε μηνών.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο blog των εργαζόμενων στον Αγγελιοφόρο, με κλικ εδώ.