«Καταστροφικό» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σε περίπτωση που δεν κατορθώσει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.


«Πάγια θέση μας είναι να αποφεύγονται οι πρόωρες εκλογές που αποδεδειγμένα προκαλούν αστάθεια στην πολιτική ζωή, αναστάτωση στην αγορά και επηρεάζουν αρνητικά την οικονομία» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαιτείται πολιτική σταθερότητα προκειμένου η χώρα να γυρίσει σελίδα απαλλαγμένη από μνημόνια και ευφάνταστες αρνητικές αλλαγές στην καθημερινότητα των Ελλήνων.

«Ήδη οι επενδυτές, τόσο οι Έλληνες, όσο και οι ξένοι τηρούν στάση αναμονής, οι αντιδράσεις όπως αποτυπώνονται στα ρεπορτάζ των ξένων ΜΜΕ έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας και, χθες, το ελληνικό χρηματιστήριο κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας 27ετίας. Δυστυχώς, πολύ φοβάμαι, ότι η χθεσινή ‘μαύρη’ Τρίτη του χρηματιστηρίου είναι μόνον η αρχή» τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος αναφέροντας ότι δεν θα πρέπει να λησμονούμε και τις δημοσκοπήσεις, στις οποίες η πλειονότητα των συμμετεχόντων πολιτών απαντούν ότι δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές.

«Για τον επιχειρηματικό κόσμο αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις, να υπάρξει ένα δίκαιο και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα, να εξυγιανθεί ο δημόσιος τομέας και να αποκατασταθεί πλήρως η αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ επισημαίνοντας ότι η πολιτική αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει τώρα.