Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.>>>


"Ποιος νομίζετε ότι είστε κ. Γιούνκερ; Ο νέος ανθύπατος των Αθηνών". Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς επιτέθηκε ο Νότης Μαριάς στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ Γιούνκερ με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
"Εκπλήσσομαι που σας βλέπω εδώ. Νόμιζα ότι είχατε πάει στην Αθήνα για να στηρίξετε επί τόπου τους μνημονιακούς πολιτικούς σας φίλους μια και ο Μοσκοβισί, που στείλατε στην Ελλάδα, τα έχει κάνει θάλασσα".
Στη συνέχεια όξυνε την επίθεσή του: " Κύριε Γιούνκερ με τις πρόσφατες δηλώσεις σας, εκφράσατε πολιτική προτίμηση σε συγκεκριμένους γνώριμους σε σας, όπως είπατε, πολιτικούς ενόψει των επικειμένων γενικών εκλογών στην Ελλάδα. Ποιος νομίζετε ότι είστε κ. Γιούνκερ; Ο νέος ανθύπατος των Αθηνών; Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να παρεμβαίνετε ωμά στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας; Τελικά είστε πρόεδρος της Επιτροπής ή εκπρόσωπος της τρόικας και των δανειστών".
Μάλιστα στο τέλος της ομιλίας του προσπάθησε να νουθετήσει τον κ. Γιούνκερ, αναφέροντας πως οι Έλληνες θα δώσουν τέλος μέσω των εκλογών στα σχέδια των δανειστών και των μνημονιακών φίλων του κ. Γιούνκερ: " Συμμαζευτείτε λοιπόν κ. Γιούνκερ. Τηρήστε την πολιτική ουδετερότητα που σας επιβάλει η Συνθήκη. Πάρτε το απόφαση, κ. Γιούνκερ, θα το πιείτε το πικρό ποτήριο και εσείς και οι μνημονιακοί πολιτικοί σας φίλοι στην Ελλάδα γιατί ο ελληνικός λαός στις προσεχείς γενικές εκλογές θα σας στείλει το μήνυμα".