astinomikos1.jpg

Ένας 16χρονος Αλβανός βρίσκεται στα χέρια της Ασφάλειας, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά και για εμπόριο ναρκωτικών.

 

Ο 16χρονος συνελήφθη χθες Πέμπτη, 18-12-2014, το απόγευμα, σε υπαίθριο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), επειδή στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ινδική κάνναβη βάρους 35,8 γραμμαρίων.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, αντίσταση και απλή σωματική βλάβη (ο ανήλικος πάλεψε με τους αστυνομικούς για να αποφύγει τη σύλληψη), αλλά το ενδιαφέρον ήταν ότι αναζητούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας!

Όπως προέκυψε από την έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή του 3ου Τακτικού Τμήματος Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συναυτουργία, απλή σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση Νόμου περί όπλων. Σύμφωνα με πληροφορίες (η Αστυνομία δεν ανακοίνωσε κάτι περισσότερο), 16χρονος συμμετείχε σε απόπειρα δολοφονίας 32χρονου, από άλλον 32χρονο, που έγινε στις 25 Αυγούστου 2012, στην άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο δράστης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.