Φαίνεται πως για να ολοκληρωθεί το έργο του μετρό της Θεσσαλονίκης ένα είναι το θέμα: Τα χρήματα! Από την Αττικό Μετρό Α.Ε. υποστηρίζουν πως θέλουν να τελειώσει το έργο, από την κατασκευαστική διαρρέουν πως κι αυτοί το ίδιο θέλουν, με τους δικούς τους όρους...


Ανύπαρκτο χαρακτηρίζει το θέμα μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για το μετρό, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Χρ. Τσίτουρας.

Σε δηλώσεις που έκανε, σήμερα, ο κ. Τσίτουρας, κατά το άνοιγμα, σε επισκέπτες, του σταθμού "Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός", υπογράμμισε πως "το σημαντικότερο θέμα είναι οι οικονομικές διαφορές σε συγκεκριμένους όρους της σύμβασης. Η Αττικό Μετρό θα σεβαστεί στο έπακρο της αποφάσεις της Διαιτησίας. Περιμένουμε από την κατασκευαστική να πράξει το ίδιο. Νομίζουμε ότι πρέπει να συνεχιστούν τα έργα και οι όποιες διαφορές να κριθούν εκεί που έχουμε αποφασίσει προ πολλού (σ.σ. στη Διαιτησία)", τόνισε.

Όσον αφορά το αν ευθύνεται η Αττικό Μετρό Α.Ε. για τις καθυστερήσεις, ο κ. Τσίτουρας, είπε χαρακτηριστικά: "Όταν το έργο άρχισε το 2006 και βρισκόμαστε στο 2014 κι έχουμε ακόμη αρχαιολογικές εργασίες, πώς να είχε ολοκληρωθεί το 2012; Όποιος κατηγορεί την Αττικό Μετρό Α.Ε. γι αυτό, κοροϊδεύει τον εαυτό του", είπε.

Αυτήν την ώρα, συνεχίζεται η κρίσιμη συνεδρίαση του δ.σ. της Αττικό Μετρό Α.Ε., στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στρ. Σιμόπουλου. Σε δηλώσεις του, στην εκδήλωση στο σταθμό της Μοναστηρίου, ο κ. Σιμόπουλος τόνισε πως, όταν ανέλαβε πριν δυόμισι χρόνια, βρήκε "ένα έργο σταματημένο. Λύσαμε κι άλλα προβλήματα, θα λύσουμε κι αυτό. Δεν συμφέρει ούτε την πόλη, ούτε την Αττικό Μετρό Α.Ε., ούτε την κατασκευαστική κοινοπραξία, να σταματήσει το έργο", τόνισε.

Αύριο γίνεται άλλη μία κρίσιμη συνάντηση, αυτή του δ.σ. της κατασκευαστικής κοινοπραξίας. Χθες, σε συνάντηση με εργαζόμενους, από εκπροσώπους της κατασκευαστικής διευκρινίστηκε, σύμφωνα με τους τελευταίους, ότι η κοινοπραξία επιθυμεί να παραμείνει στο έργο, με τους δικούς της, όμως, όρους.

Κάτι άλλο που διαπιστώθηκε, στη σημερινή εκδήλωση στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, ήταν η πλήρης άγνοια των Θεσσαλονικέων, για το τι γίνεται με το έργο. Οι περισσότεροι επισκέπτες έβλεπαν με το στόμα ανοικτό το σταθμό, μη πιστεύοντας ότι οι εργασίες έχουν προχωρήσει τόσο κι έκαναν λόγο για προβλήματα σε άλλους σταθμούς (προβλήματα που έχουν λυθεί προ πολλού)...



Στο σταθμό ξεναγήθηκε, σήμερα και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Βαρνάβας, ο οποίος τέλεσε Αγιασμό.

Οι φωτογραφίες είναι από το karfitsa.gr