Σοβαρά προβλήματα στα δρομολόγια αποκομιδής των απορριμμάτων δημιουργεί η «συμφόρηση» των δεξαμενών της χωματερής του ΧΥΤΑ Μαυροράχης.


Μάλιστα, σε συνδυασμό με τις έντονες βροχοπτώσεις καθιστά πλέον εξαιρετικά δυσχερή την απόθεσή τους από τα απορριμματοφόρα όχι μόνο του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου αλλά ολόκληρου του νομού Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορδελιού-Ευόσμου Πέτρο Σούλα το πρόβλημα επιβαρύνει σημαντικά τη διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων, καθώς λόγω της αδυναμίας εξυπηρέτησης από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια. «Παρόλα αυτά η υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου μας καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να διατηρηθεί ο δήμος μας καθαρός, πραγματοποιώντας δρομολόγια επτά ημέρες την εβδομάδα. Αισιοδοξούμε πως σύντομα θα εξομαλυνθεί η εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία της απόθεσης των απορριμμάτων» τόνισε ο κ. Σούλας.

Έκκληση στους δημότες να δείξουν κατανόηση και να μην αποθέτουν τα απορρίμματά τους εκτός των κάδων, καθώς παρασύρονται από τη βροχή δημιουργώντας επιπρόσθετα προβλήματα, απευθύνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων Γιώργος Μαξούρας. «Ευελπιστούμε πως ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας θα δρομολογήσει άμεσα την επίλυση του προβλήματος και πως τις επόμενες ημέρες θα αποκατασταθεί η διαδικασία της απόθεσης από τα απορριμματοφόρα του δήμου μας» δήλωσε ο κ. Μαξούρας.