12 - 1

Λίγες νεφώσεις αναμένονται σήμερα Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνότερες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα και μετά.

 

Οι βροχές αναμένονται, κυρίως, στη Δυτική Κρήτη, τη Χαλκιδική, την Εύβοια και την Ανατολική Στερεά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 4 έως 15 βαθμούς στηνΚεντρική Ελλάδα, από 7 έως 18 βαθμούς στηΝότια Ελλάδα, από 5 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 8 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι αλλά γρήγορα και από το Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι στρεφόμενοι σταδιακά σε ανατολικούς βορειοανατολικούς ισχυρούς.

Αναλυτική πρόγνωση

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και ενισχυμένο βαρδάρη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι, αλλά γρήγορα θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και στη δυτική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλες τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4, που από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από τη νύχτα. Θερμοκρασία: από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι και από τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι και από τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι αλλά από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.