Ημερίδα για την εφηβεία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου και ώρες 8.30 με 14.00 στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Δ’ Παιδιατρική Κλινική του ΑΠΘ.

«Η συνεχής ενημέρωση σε θέματα εφηβικής υγείας αποτελεί υποχρέωση όλων όσων εμπλέκονται στη φροντίδα των εφήβων. Οι έφηβοι αποτελούν ένα υγιές κομμάτι της κοινωνίας, ωστόσο με δεδομένο τις συνεχείς σωματικές και ψυχικές μεταβολές απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση για την αποφυγή εκτροπών από τη φυσιολογική πορεία» υποστηρίζουν οι διοργανωτές.

Τα θέματα που θα αναλυθούν στο πρώτο μέρος αφορούν στην οστική υγεία των εφήβων και στη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής και αναβολικών. Η θεματολογία του δεύτερου μέρους εστιάζεται στο χρόνιο νόσημα στην εφηβική ηλικία και αναλύεται πολύπλευρα από ιατρικής, ψυχιατρικής και εκπαιδευτικής άποψης.

Στόχος της ημερίδας είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, η ενημέρωση και η επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας, σχολικής εκπαίδευσης και κοινωνιολογίας σε θέματα σχετικά με τον έφηβο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.