Τον ισχυρισμό ότι ο Γιώργος Αποστολόπουλος κατέγραφε τις συναντήσεις του με τον Παύλο Χαϊκάλη με σκοπό να τον εκβιάσει εάν δεν ψήφιζε για πρόεδρο της Δημοκρατίας, προέβαλε ενώπιον του εισαγγελέα η πλευρά του βουλευτή.


Επίσης, δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της συνηγόρου του κου Χαϊκάλη, Έλενας Τζούλη, η ίδια, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και ο καταγγέλλων βουλευτής στις 6 Δεκεμβρίου συμφώνησαν μετά από προτροπή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών κ. Ντογιάκου - όπου είχαν σπεύσει να καταγγείλουν την απόπειρα δωροδοκίας - να μην αναφερθεί το όνομα του δράστη. 

Όπως δήλωσε η κα Τζούλη, ο κος Ντογιάκος, τους παρότρυνε για λόγους προστασίας του απορρήτου της υπόθεσης να αποκαλύψουν την ταυτότητα του δράστη την ημέρα που θα παρέδιδε τα χρήματα στον κο Χαϊκάλη. Σύμφωνα με τη συνήγορο, από τις 12 Δεκεμβρίου ο κος Ντογιάκος γνώριζε το όνομα του δράστη, καθώς ο κος Χαϊκάλης τον κατονόμασε στην ΓΑΔΑ προκειμένου να συλληφθεί επ΄αυτοφώρω.

Η συνήγορος υποστήριξε ότι στις 15 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε τον κο Ντογιάκο στο γραφείο του προκειμένου να έχει ενημέρωση για την πορεία την υπόθεσης και εκείνος της απάντησε «αναμένουμε». Τόσο η κα Τζούλη όσο και ο βουλευτής αναρωτήθηκαν στις δηλώσεις τους γιατί ο κος Αποστολόπουλος εφόσον κατέγραφε όπως ισχυρίζεται, για να καταδείξει «τον αργυρώνητο βουλευτή» δεν είχε σπεύσει να δώσει το υλικό στις Αρχές και στον κ. Καμμένο.

Μάλιστα, όπως δήλωσαν, ζήτησαν την κατάθεση του Γ. Αποστολόπουλου στον εισαγγελέα προκειμένου να του υποβάλουν μήνυση. Δήλωσαν επίσης ότι αναμένουν τη μήνυση του πρωθυπουργού, εκφράζοντας την απορία γιατί ο κος Σαμαράς επιλέγει να μηνύσει «τον μηνυτή και όχι τον μηνυόμενο».