IMG_20141026_135149.jpg

 

Με μια ματιά οι σημερινές (Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014) σημαντικότερες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη:

 

10.00

Εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας – Θεσσαλονίκη 2014, με θέμα “Οι νέοι ενάντια στον εξτρεμισμό”, ημερίδα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

12.00

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ “Αγγειακές Ημέρες 2014”, διημερίδα του αγγειοχειρουργικού τμήματος της Α Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου.

16.00

Στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης, κτίριο Γ2, εκδήλωση με θέμα: «Επίσημη παρουσίαση του έργου FRACTALS», στα πλαίσια του 3ου ΣΕΠΒΕ Members Forum2014. Διάρκεια: 11-12/12. Από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος

17.00

Στην Τριανδρία, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος(φωτογραφία), Λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργού εικόνος του Αγ. Σπυρίδωνος μετά της Ιεράς Εμβάδος Αυτού. Θα ακολουθήσει Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Παναγ.Μητροπ.Θεσσαλονίκης Άνθιμου.

18.00

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ημερίδα με θέμα: «Ευρώπη 2020: Παρουσίαση προγραμμάτων Horizon 2020 και Erasmus+».

18.00

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, 2ο Forum για το Επιχειρείν και την Πολιτική «Η Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα: Εξετάζοντας την ευρύτερη εικόνα». Ομιλητές: Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος ΔΕΘ Helexpo, Έφη Στεφοπούλου, αναλύτρια πολιτικής, Μιχάλος Στάγκος, συνιδρυτήςIndustry Disruptors - Game Changers, Δρ Δημήτρης Κονταρίνης, Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας στο Anatolia School of Business του ACT. Συντονίζουν: David Wisner, Διευθυντής Dukakis Center, Νικόλαος Χουρβουλιάδης, Εκτελεστικός Διευθυντής Anatolia School ofBusiness, ACT.

19.00

Εκδήλωση με θέμα: «70 χρόνια από τον ηρωικό Δεκέμβρη του '44», οργανώνουν η ΤΟ ΑΕΙ-ΤΕΙ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Περιφερειακή Οργάνωση ΑΕΙ της ΚΝΕ, σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο Β του κτιρίου της νέας Φιλοσοφικής του ΑΠΘ. Θα μιλήσουν ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ και η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

19.00

Στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στην αίθουσα θεάτρου, διάλεξη του Αναπληρωτή Καθηγητή Βαλκανικής Ιστορίας, Σπυρίδωνα Σφέτα, με θέμα: «Οι κατευθύνσεις της σύγχρονης ιστοριογραφίας των Σκοπίων για το Μακεδονικό». Από το Σύλλογο Φίλων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου και το Δήμο Θεσσαλονίκης. 

19.00

Τελετή Αναγόρευσης του Albrecht Berger στο Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του Α.Π.Θ., στο κτίριο “Μέλισσα”, στην οδό Βασ. Όλγας 36. Θα απονεμηθεί ο τίτλος του Αντεπιστέλλοντος Εταίρου.

19.00

Στη Γκαλερί Λόλα Νικολάου, Τσιμισκή 52, εγκαίνια έκθεσης με χαρακτικά του Toulouse – Lautrec. 

20.00

Το βιβλίο του Γιάννη Καρατζόγλου, με τίτλο «Ο αφανισμός των Θεσσαλονικέων Εβραίων της Γαλλίας 1942-1944», παρουσιάζουν, στη Θεσσαλονίκη, η Ισραηλιτική Κοινότητα, το Γαλλικό Ινστιτούτο και οι Εκδόσεις Επίκεντρο.  Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ., στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Αλλατίνη – Ντασώ).  Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η δρ. Άντζελα Μαρία Αρμπελαέζ, ιδρύτρια της Ομάδας Διαπολιτιστικού Διαλόγου, ο Κριστόφ Λε Ριγκολό, Γάλλος Πρόξενος και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου, ο επίκουρος καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Στράτος Δαρδανάς και ο συγγραφέας. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ.

20.00

Στο βιβλιοπωλείο ΜΙΕΤ, Τσιμισκή 11. Εγκαίνια έκθεσης με τίτλο: «Όταν οι εικόνες αφηγούνται. Αφιέρωμα στην Τόνια Νικολαΐδη». Από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

21.00

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1. Συναυλία “Vienna Classic Orchestra”.