Βενιζέλος: «Η κυβέρνηση δεν τα έκανε όλα καλά»

Η προεδρική εκλογή επισπεύσθηκε για να βοηθηθεί η χώρα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.
Και εξήγησε ότι όλη η αντιπολίτευση, μαζί και η Χρυσή Αυγή, δεν ήθελε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και, έτσι, δεν βοηθούσε την κυβέρνηση στο ρόλο της ως εθνικού διαπραγματευτή. Όταν υπάρχει πολιτική αβεβαιότητα και ασυνέχεια του κράτους, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ανεβαίνει ο πήχης των απαιτήσεων από τους εταίρους και το ΔΝΤ. Όταν διαπιστωθεί ότι η κυβέρνηση δεν δεσμεύει τη χώρα, πρόσθεσε, τότε αποδυναμώνεται.

Ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν τα έκανε όλα καλά. Αλλά τόνισε ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, η οποία συγκροτείται από δύο παραδοσιακούς αντιπάλους, ενώ στη χώρα δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασιών. Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, η κυβέρνηση έδωσε λύση σε πολλά ζητήματα και κράτησε τη χώρα όρθια. Ο ίδιος, όπως είπε, δεν θεώρησε ποτέ εύκολη και δεδομένη την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Τόνισε επίσης ότι δεν είναι δυνατό να σηκώνουν το βάρος μόνον οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και όλοι οι άλλοι να μην αναλαμβάνουν καμία ευθύνη.

Σε ερώτηση για το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι προφανές ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία, αλλά αυτό δεν πρέπει να οδηγήσει σε δεύτερες εκλογές, γιατί, όπως είπε, αν είναι λάθος που η χώρα οδηγείται τώρα σε εκλογές, θα είναι μεγαλύτερο λάθος αν πάει σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να υπάρξει ακυβερνησία, αλλά, από την άλλη, όπως τόνισε, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει άλλοθι για κανέναν.

Από το ΑΜΠΕ

Σχόλια