Εκδήλωση για παιδιά διοργανώνει σήμερα, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, από τις 17.30 έως τις 20.00, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1). 


Η εκδήλωση βασίζεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης «Το φουστάνι της Γης» που σχεδίασε η συγγραφέας Σοφία Μαντουβάλου, με αφορμή το βιβλίο της «Το φουστάνι με τις πεταλούδες» και απευθύνεται σε 100 παιδιά, προερχόμενα από οικογένειες ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ηλικίας από έξι έως δώδεκα ετών. 

Η συγγραφέας σε συνεργασία με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου θα διηγηθεί την ιστορία του βιβλίου, πάνω στην οποία θα στηθεί ένα δημιουργικό εργαστήρι. Τα παιδιά θα δημιουργήσουν και θα ζωγραφίσουν τις δικές τους πεταλούδες και θα δημιουργήσουν το Φουστάνι της Γης. Στο τέλος της εκδήλωσης η συγγραφέας θα τους προσφέρει το ειδικά κατασκευασμένο κουτί του προγράμματος διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, στο οποίο περιλαμβάνεται το βιβλίο της, μία μικρογραφία του φουστανιού της γης και πεταλούδες που κατασκεύασαν παιδιά από εργαστήρια χειροτεχνίας και ζωγραφικής.