Σαφή στάση υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή παίρνουν οι Έλληνες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, στην οποία καθρεφτίζεται η επιθυμία να μην πάει η χώρα σε πρόωρες εκλογές.


Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», εμφανίζεται διευρυμένο το ποσοστό εκείνων που επιθυμούν την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, φτάνοντας στο 57%, έναντι εκείνων που βλέπουν με καλό μάτι την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες (37%).

Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη περίπτωση το 81% επιθυμεί εκλογή προέδρου έναντι του 10% που θέλει πρόωρες εκλογές, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, το 71% θέλει πρόωρες εκλογές και το 24% εκλογή προέδρου.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 3,1% έναντι της Νέας Δημοκρατίας και προηγείται με ποσοστό 28,6% έναντι 25,5%. Τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 5,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ (4,6%), το Ποτάμι (4,1%), η Χρυσή Αυγή (3,9%), οι ΑΝΕΛ (2,2%) και η ΔΗΜΑΡ (1,4%). Ακόμη, το 11% δηλώνουν αναποφάσιστοι, το 8,2% απαντούν «άλλο κόμμα» και το 5% επιλέγει «λευκό- άκυρο».

Τέλος, καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς με 39%, με διαφορά δέκα μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 26% απάντησε «κανένας».