Εθνική ενότητα, πολιτική συναίνεση και συνεννόηση στα μεγάλα θέματα και αρραγές εσωτερικό μέτωπο, θεωρεί απαραίτητα, από τις πολιτικές δυνάμεις και τους πολίτες, για να γίνουν βήματα μπροστά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμα του για το νέο έτος.


«Η εθνική ενότητα είναι προϋπόθεση της επιτυχίας, η πολιτική συναίνεση και συνεννόηση στα μεγάλα θέματα είναι αναγκαία συνθήκη για να γίνουν βήματα μπροστά. Ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο θα ισχυροποιήσει την ελληνική επιχειρηματολογία και τη διαπραγματευτική μας θέση. Την κρίσιμη αυτή περίοδο για τον τόπο, το εθνικό συμφέρον πρέπει να υπερισχύσει του κομματικού», τονίζει χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα του Αντ. Σαμαρά

«Από τη θέση μου κάνω τα πάντα, ώστε όσα δύσκολα περάσαμε να τα αφήσουμε πίσω οριστικά! Και από εδώ και στο εξής να έχουμε μόνο "μπροστά"» αναφέρει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά του 2015.

Ο πρωθυπουργός εύχεται σε όλους προσωπικά για τη νέα χρονιά, υγεία, οικογενειακή ευτυχία, επαγγελματική και προσωπική πρόοδο, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνο τυπικές οι ευχές, αλλά «τρόπος να επικοινωνούμε και να εκφράζουμε την αγάπη στο συνάνθρωπό μας, αλλά και τη φροντίδα μας για την προκοπή ολόκληρης της κοινωνίας».

Το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα

 Την πεποίθησή του ότι «το 2015 θα είναι η χρονιά της ανατροπής και της αξιοπρέπειας», εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει «ένα μεγάλο ενωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο», σημειώνοντας ότι «το 2014 φεύγει και μαζί του φεύγει και η κυβέρνηση Σαμαρά και τελειώνουν τα ψέματα, ο εκφοβισμός, ο αυταρχισμός, η κοροϊδία». Το 2014, τόνισε ο κ. Τσίπρας, τελειώνει, αποτελειώνοντας ένα καθεστώς που βύθισε την πατρίδα μας στη φτώχεια, την ανεργία και την απαξίωση.

Το μήνυμα του Ευάγ. Βενιζέλου

«Ο ελληνικός λαός θέλει συναίνεση, σταθερότητα, ενότητα. Θα αγωνιστούμε μαζί για να μπορέσουμε να βγούμε νικητές και δυνατοί από αυτήν την περιπέτεια και να ξανακερδίσουμε τη θέση που αξίζει η Ελλάδα στην Ευρώπη και τον κόσμο».

Αυτό τονίζει στο μήνυμα του για την Πρωτοχρονιά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, και εύχεται η νέα χρονιά να είναι μια χρονιά «ασφαλής για τη χώρα, σταθερή, (χρονιά) αποκατάστασης των αδικιών και πραγμάτωσης των ονείρων μας».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ απευθύνεται με αίσθημα ευθύνης και με αισιοδοξία στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους φτωχούς αγρότες, στους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων» αναφέρει μήνυμα του κόμματος.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ «παρά τις διαφορές τους για το μείγμα διαχείρισης, κινούνται μέσα στα δεσμά της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που φέρνει κέρδη και προνόμια στους λίγους, φτώχεια και ανεργία στους πολλούς. Καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες ότι με την επιστροφή στην όποια καπιταλιστική ανάκαμψη μπορεί να ανακάμψουν και το λαϊκό εισόδημα, τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα».

Το μήνυμα του Π. Καμμένου

«Τελευταία μέρα μιας κακής χρονιάς για την ελληνική οικογένεια. Μιας χρονιάς που έφερε ανεργία και λουκέτα, έφερε στην πόρτα τις κατασχέσεις των σπιτιών των Ελλήνων» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

»Η χρονιά αυτή περνάει, περνάει και φεύγει ανεπιστρεπτί με όλους εκείνους που αποφάσισαν να διοικούν τη χώρα μέσω e-mail, να υποστείλουν τη σημαία και να παραδώσουν την εθνική κυριαρχία της χώρας. Σήμερα το βράδυ στις 12 η ώρα, ξεκινάει μια καινούργια μέρα, μια καινούργια χρονιά».

Το μήνυμα του Φ. Κουβέλη

«Πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις να συμβάλουμε, έτσι ώστε η κοινωνία μας, η Ελλάδα να πορευτεί προς μια κατεύθυνση που οδηγεί στη διέξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται», τονίζει στο μήνυμά του, για το 2015, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης.


Κατέληξε λέγοντας ότι «η Δημοκρατική Αριστερά με τις δικές της δυνάμεις, με την υπεύθυνη θέση που έχει απέναντι στα πράγματα, πορεύεται με ελπίδα, με διεκδίκηση για την κοινωνία και τη χώρα. Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου η πορεία της χώρας να είναι θετική για το σήμερα και το αύριο. Καλή χρονιά σε όλους και σε όλες».