Η πυρκαγιά στο πλοίο Norman Atlantic έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 13 ανθρώπους -μεταξύ των οποίων και δύο Αλβανοί ναυτικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης.


Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι τα θύματα θα είναι περισσότερα αφού οι ιταλικές Αρχές έχουν διαπιστώσει ήδη την παρουσία παράνομων μεταναστών μεταξύ των επιβατών και θεωρούν μη αξιόπιστη τη λίστα των επιβαινόντων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν σωθεί 427 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 56 ήταν μέλη του πληρώματος.

Το φεριμπότ, κενό πλέον μετά και την αποχώρηση του καπετάνιου του, που το εγκατέλειψε τελευταίος, θα ρυμουλκηθεί προς το λιμάνι του Μπρίντιζι, σε απόσταση περίπου 40 μιλίων από το σημείο της τραγωδίας. 

Η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ωστόσο πολλοί από τους επιβάτες βρίσκονται ακόμη πάνω στα παραπλέοντα πλοία που κατευθύνονται σε διάφορα ιταλικά λιμάνια. 

Το ιταλικό πολεμικό πλοίο Σαν Τζόρτζο, στο οποίο επιβαίνουν 180 διασωθέντες, αναμένεται να φτάσει στο Μπρίντιζι, όπου χιονίζει ακατάπαυστα, σήμερα το βράδυ. Ένα φορτηγό πλοίο που είχε περισυλλέξει 40 διασωθέντες αναμένεται επίσης να φτάσει στον Τάραντα.