Με δέκα μονάδες προηγείται στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ της Ν.Δ. που καταγράφει νέα πτώση, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs. 


Οι πολίτες κρίνουν ως ανύπαρκτες τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ενώ προβλέπουν ότι θα υπάρχει μνημόνιο και στο μέλλον.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 27,4% έναντι 17,4% που λαμβάνει η Ν.Δ. Στην τρίτη θέση με 14,4% έρχονται όσοι απαντούν αυθόρμητα ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 6,6%, ΚΚΕ με 5,4%, Ποτάμι με 5,2%, ΠΑΣΟΚ με 3,5%, ΑΝΕΛ με 2,8%, Οικολόγοι Πράσινοι και Δράση με 1,2% έκαστος και ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,1%.

Συντριπτικό είναι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης, με το 72% να πιστεύει ότι αυτός θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ενώ μόλις το 17% πιστεύει ότι νικήτρια θα είναι η Ν.Δ.
Στην ερώτηση «Θεωρείτε ότι η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία;» το 50% απαντά «ναι», ενώ το 44% απαντά «όχι».

"Ανύπαρκτη" θεωρεί το 49% την διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης με την τρόικα. Την ίδια ώρα, το 20% πιστεύει ότι η διαπραγμάτευση είναι «ήπια». «Σκληρή» την χαρακτηρίζει το 28% των ερωτηθέντων.

Στην πλειοψηφία τους οι πολίτες θεωρούν ότι θα υπάρξει νέο Μνημόνιο τα επόμενα χρόνια για την Ελλάδα. Στη σχετική ερώτηση το 50% απαντά «ναι» και το 23% «μάλλον ναι» (στο σύνολο 73%), ενώ «όχι» απαντά το 10% και «μάλλον όχι» επίσης το 10% (σύνολο 20%).

Στην πλειοψηφία τους οι πολίτες δεν πιστεύουν ότι είναι πιθανή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Το 53% δεν θεωρεί καθόλου πιθανή μια Grexit, ενώ λίγο πιθανή τη θεωρεί το 17%. Αντίθετα αρκετά πιθανή θεωρεί την έξοδο από το ευρώ σε περίπτωση που κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το 15% και πιθανή το 11%.

Σε σχέση με την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας οι ερωτηθέντες πιστεύουν σε ποσοστό 44% ότι πρέπει να εκλεγεί από νέα Βουλή αφού πρώτα προηγηθούν βουλευτικές εκλογές. Την ίδια ώρα, το 42% πιστεύει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να προέλθει από τη σημερινή Βουλή, χωρίς να προηγηθούν βουλευτικές εκλογές.

Διχασμένοι είναι οι πολίτες αναφορικά με το αν πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα ώστε να συμφωνηθεί το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα εκλεγεί αφού πρώτα διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Θετική απάντηση δίνει το 47% (Συμφωνώ 41%, Μάλλον Συμφωνώ 6%). Το ίδιο ποσοστό (47%) δίνει αρνητική απάντηση (Διαφωνώ 42%, Μάλλον Διαφωνώ 5%).

Τέλος, καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς που συγκεντρώνει ποσοστό 37% έναντι του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 33%. Το 27% των ερωτηθέντων απαντούν αυθόρμητα ότι κανένας από τους δυο δεν είναι καταλληλότερος για την πρωθυπουργία.