Σε αντίθεση με άλλα τεχνολογικά γκάτζετς, όταν διαλέγουμε τάμπλετ, κοιτάμε πρώτα την αίσθηση που μας δίνει κι έπειτα αν βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας. Αυτός είναι και ο λόγος που η Apple κρατά τα σκήπτρα. Όμως…

 

Όπως φαίνεται, το Nexus 9 της Γκούγκλ, έρχεται να αμφισβητήσει την παντοκρατορία της Apple. Ειναι ένα από τα πιο γρήγορα τάμπλετ της αγοράς και, αυτό που του δίνει επιπλέον αέρα, είναι ότι, όταν το κρατάς, δείχνει υπέροχο!

Στις διαστάσεις, θυμίζει iPad(είναι κι αυτό 4:3), αλλά είναι πιο εύκολο στη χρήση φωτογραφιών, στο σερφάρισμα, αλλάζει γρήγορα πλευρά όπως το κρατάμε στην οθόνη του, θυμίζει περισσότερο βιβλίο στον τρόπο που το κρατάς –αν και η αναπαραγωγή βίντεο δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Οι κατασκευαστές τοποθέτησαν μαλακό λάστιχο στο πίσω μέρος, που κάνει σταθερό το πιάσιμο και σου δίνει την εντύπωση ότι δε θα χαράξει η επιφάνειά του όταν το ακουμπήσεις σε ένα γραφείο –αν και δεν είναι πιασάρικο, όπως το αλουμίνιο της Apple.

Εκεί, όμως, που βάζει κάτω τα iPad, είναι το λειτουργικό σύστημα της Γκούγκλ. Το Αντρόιντ 5, ή, αν προτιμάτε… “Γλειφιτζούρι” (Lolipop), συνδυάζει σταθερότητα, δυνατότητα κωδικοποίησης και, πάνω από όλα, εμφάνιση.

Η χρήση των εφαρμογών, ακόμη και η έρευνα στο Πλέι Στορ, είναι παιχνιδάκι, ακόμη και για αρχάριους. Είναι πιο γρήγορο, εύκολο στον χειρισμό, έχει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

Φυσικά και τα περισσότερα Αντρόιντ θα αναβαθμιστούν αυτόμτα, όμως ο επεξεργαστής Tegra K1 στο εσωτερικό του Nexus 9 είναι… γεννημένος για να τρέχει αυτό το λειτουργικό. Ανοίξτε όσα παράθυρα θέλετε. Δε θα έχετε κανένα πρόβλημα. Και, για κερασάκι στην τούρτα, αυτός ο επεξεργαστής ΔΕΝ καταναλώνει περισσότερη ενέργεια!

Και η τιμή; Καμία σχέση… Το νέο Νέξους, θα κοστίζει γύρω στα 400 ευρώ. Πολύ λιγότερο από όσα το ipad.

Θα μου πείτε, δεν έχει μειονεκτήματα; Φυσικά κι έχει: Τα κουμπιά του, σε σχέση με του iPad, είναι… παλιακά. Ο σχεδιασμός υποδεέστερος. Όμως θα του τα συγχωρήσουμε, αφού είναι κατά πολύ φθηνότερο. Ειδικά όταν η Apple σπρώχνει τους χρήστες της σε νέο λειτουργικό, το οποίο κοστίζει 100 ευρώ παραπάνω!

Με δυο λόγια, αν δε σηκώνει iPad η τσέπη σας, βρήκατε έναν ανταγωνιστή που το κοιτάζει στα μάτια. Εϊναι σταθερό, αξιόπιστο, φθηνό, γρήγορο, ό,τι πρέπει για όποιον χρειάζεται εργαλείο για τη δουλειά του…