Η Myrό Gallery παρουσιάζει στον χώρο της βιτρίνας της μία εγκατάσταση της Kriva με τίτλο “Διχάλα ,Η αποτύπωση του 2”. Τα εγκαίνιά της θα γίνουν την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 στις 8 μ.μ..


Σημειώνει για το έργο η Γεωργία Νικολάου: “Στην ερμηνευτική φιλοσοφία ο κόσμος των αριθμών εξισώνεται με το κόσμο της λογικής. Αρχικά δύο γυναίκες, ένας παραστατικός πίνακας απευθυνόμενος στο  συναίσθημα, συμβάλει στο κόσμο των εντυπώσεων και των εμπειριών του θεατή. Η αντανάκλαση των μορφών καθώς πλησιάζει στη σύζευξη αποκτά νέους μορφολογικούς όγκους και σταδιακά το αρχικό συναίσθημα θα μετατραπεί σε ένα κομμάτι έννοιας. Η επιθυμία, η δυαδική φύση του ανθρώπου, το μήκος της απόστασης  των δύο αντίθετων πόλων, θα μετατραπεί με τη βοήθεια της διχάλας σε σύνθεση μιας φόρμας, ενός νέου εννοιολογικού μοτίβου”.

Η Kriva (μέσω της Γεωργίας Νικολάου)

Μετά το τέλος των ακαδημαϊκών μου σπουδών, με έδρα τη σχολή Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών Της Τέχνης στα Ιωάννινα  περιπλανήθηκα σ ένα ταξείδι.  Σκοπός μου ήταν να αποτυπώσω τις αντιπροσωπευτικότερες στιγμές από τη ζωή  που κινείται ανάμεσα σε πολιτείες, χωριά,καταλήψεις,φιλοσοφικές σχολές,μουσεία και δημόσια σχολεία ιχνηλατώντας την ιστορία  στο ανάγλυφο της γης θεωρώντας ότι η δεδομένη συναναστροφή απαιτεί και γνώση και προσαρμογή στις συνθήκες που υπάρχουν...

Ασχολούμαι κυρίως με το βίντεο και τις εγκαταστάσεις, καταγράφοντας και παράλληλα  οδηγώντας το στοχασμό μου σε εικόνες που με την αλληλουχία τους, αποδίδουν τα συσσωρευμένα  ενδιαφέροντα ενός ανθρώπου που επιδιώκει την επικοινωνία με τον θεατή.Oι αφηγήσεις που προέρχονται από τις εικόνες αυτές δεν είναι άλλες από τους συνειρμούς μου, που προκύπτουν αναλύοντας διεξοδικά τις αποτυπώσεις αυτές κατά τον βαθμό που επηρεάζουν γενικότερα τη ζωή.

Η ταυτότητα της έκθεσης
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2014 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του χώρου, δηλαδή Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00 και Σάββατο 11.00 – 15.00. 

Σχετικά με την  Myrό Gallery

Η Myrό Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011 και διευθύνεται καλλιτεχνικά από τον Πάρη Καπράλο. Το 2014 ανέλαβε την διαχείριση του χώρου η Ιφιγένεια Τσίτσα. 

Η gallery ξεκίνησε την λειτουργία της ως χώρος σύγχρονης τέχνης του Myrό Antiques House, αλλά σύντομα απέκτησε οντότητα και αυτόνομο πρόγραμμα εκθέσεων. Δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας. 

Πέντε διακριτοί χώροι συναποτελούν την Myrό Gallery, με κοινή κεντρική είσοδο στην διεύθυνση Νικηφόρου Φωκά 8. Αυτόνομα ο καθένας φιλοξενεί εκθέσεις σε μηνιαία βάση, με κοινές ημερομηνίες εγκαινίων. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην διεύθυνση www.myro.gr