Νέο επεισόδιο στο δικαστικό σίριαλ στον Αγγελιοφόρο. Αναβλήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 67 εργαζόμενων κι εκδόθηκε προσωρινή διαταγή.


Με προσωρινή διαταγή που χορήγησε χτες το πρωί το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, απαγορεύεται να μεταβληθεί με οποιονδήποτε τρόπο η πραγματική και η νομική κατάσταση της εκδοτικής επιχείρησης έως τις 10 Δεκεμβρίου 2014, οπότε έχει οριστεί να συζητηθεί και πάλι η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν πρόσφατα 67 εργαζόμενοι.  

Η εν λόγω αίτηση επρόκειτο να εισαχθεί χτες στο ακροατήριο, αλλά η συζήτησή της  αναβλήθηκε, λόγω της αποχής των δικηγόρων. Αφορά δε στη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρίας του εκ των ιδιοκτητών, επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διασφαλιστούν οι διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις των εργαζομένων,  εξαιτίας της άρνησης του εκδότη να καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές τους. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 4,5 μήνες, ενώ τελούν υπό την απειλή του «λουκέτου», δίχως την καταβολή αποζημιώσεων, εάν δεν αποχωρήσουν «εθελουσίως» 45 άτομα σε 15 ημέρες.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο μπλογκ των εργαζόμενων στον Αγγελιοφόρο, με κλικ εδώ.