Δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών, 33 και 35 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από επιχείρηση που διεξήχθη από την Europol και το FBI, στο «ανώνυμο δίκτυο» του «The Onion Router» (Tor), όπου εντοπίστηκαν ιστοσελίδες με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Από την  ανάλυση των στοιχείων προέκυψε και εμπλοκή Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι διατηρούσαν λογαριασμό σε μία από τις επίμαχες ιστοσελίδες.

Μετά από ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών οι δύο άνδρες ταυτοποιήθηκαν ως διαχειριστές του επίμαχου λογαριασμού.

Ακολούθησε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οικίες και τους χώρους εργασίας των δύο ανδρών στην Πάτρα, από όπου και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ, ο οποίος θα σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία θα υποβληθεί στις εισαγγελικές αρχές