-->
Σε ποινή κάθειρξης 45,5 ετών έκαστος καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης πέντε άτομα που κατηγορούνταν για συμμετοχή σε κύκλωμα που διακινούσε αλλοδαπούς από την Ελλάδα προς
το εξωτερικό, στοιβάζοντάς τους, μάλιστα, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη τουριστικού λεωφορείου.

Οι καταδικασθέντες, στην πλειονότητά τους ομογενείς, οδηγήθηκαν στις φυλακές.
Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δύο ετών και οκτώ μηνών με αναστολή έκαστος άλλα 23 άτομα, που εμφανίζονταν ως τουρίστες, ταξίδευαν ως εικονικοί επιβάτες, γεμίζοντας τις άδειες θέσεις του λεωφορείου, και σύμφωνα με το κατηγορητήριο εισέπρατταν 100 ευρώ ο καθένας για κάθε ταξίδι. Επίσης το δικαστήριο αθώωσε μία γυναίκα που κατηγορήθηκε για την υπόθεση.

Η δράση του κυκλώματος έγινε γνωστή πέρσι τον Οκτώβριο από τη διεύθυνση αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της οποίας εντόπισαν στη δυτική Θεσσαλονίκη το τουριστικό λεωφορείο.

Όπως διαπιστώθηκε, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην οροφή του οχήματος ήταν στοιβαγμένοι 19 Σομαλοί μετανάστες, που είχαν πληρώσει μέχρι και 3.000 ευρώ ο καθένας για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Τις απάνθρωπες και επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες επρόκειτο να ταξιδέψουν οι αλλοδαποί, περιέγραψε, κατά την κατάθεσή του στο δικαστήριο, αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες για την αποκάλυψη της δράσης του κυκλώματος.