Δεν έπεισε, πέρα από τους σύμβουλους της πλειοψηφίας, στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, το ψήφισμα της διοίκησης για τη μεταφορά μαθητών… Τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από τη θέση των συμβούλων των άλλων παρατάξεων.

Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης –μείζονος και ελάσσονος- κατηγορούν τη διοίκηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ότι, μόλις χθες, πέρασε ψήφισμα, με προτάσεις που αφορούν τη μετακίνηση των μαθητών –κι αφού, προεκλογικά, διεμήνυε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι… «είχε λύσει το θέμα».

«Η παράταξη του κ. Τζιτζικώστα όλο το προηγούμενο διάστημα συρόμενη πίσω από τους κομματάρχες της Ν.Δ. μας διαβεβαίωνε με πλατιά χαμόγελα στις φωτογραφίες με κυβερνητικά στελέχη, πως το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών λύθηκε και αυτό οφείλεται στις καίριες παρεμβάσεις τους», δηλώνει εγγράφως ο υπεύθυνος Τύπου και πρώην περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Συμμετέχω», Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος. Και προσθέτει: «Μια «καθωσπρέπει» Περιφερειακή αρχή θα είχε έτοιμες και υπογεγραμμένες από τις 30 Αυγούστου τις συμβάσεις που θα κάλυπταν την μεταφορά των μαθητών και δεν θα ξεκινούσε τις συζητήσεις για πρώτη φορά στις 10 Σεπτέμβρη-μια μέρα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς».

Οι άλλες παρατάξεις στηλιτεύουν το ότι, στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο δεν κλήθηκε κανείς από τους άμεσα ενδιαφερόμενους: Ούτε μαθητές, ούτε γονείς, ούτε ιδιοκτήτες λεωφορείων…

«Ο περιφερειάρχης επιχείρησε ανεπιτυχώς μια απλή, πρόχειρη και επί τόπου εισήγηση μέσα από ένα κείμενο, δίχως καμία ιεράρχηση, χωρίς να διευκρινίζεται ποιος έχει την αρμοδιότητα και πρωτίστως χωρίς την συμβολή και συνδιαμόρφωση της αντιπολίτευσης», τονίζει και ο κ. Διαμαντόπουλος. Και υποστηρίζει ότι «στόχος του κ. περιφερειάρχη ήταν συζήτηση του θέματος να ολοκληρωθεί δίχως μέσα ενημέρωσης, δίχως δημοσιότητα, δίχως αντίλογο από τους πρωταγωνιστές αυτής της λυπηρής για την Ελλάδα του 2014 πρωτοφανούς κατάστασης».