Παρελθόν αποτελεί, από χθες, ο γνωστός ηθοποιός, Γιάννης Μαλούχος, απο το δήμο Ωραιοκάστρου. Αντικαταστάθηκε, από την Νέλλυ Δελή, στις θεατρικές ομάδες του δήμου.


Η αντικατάσταση ανακοινώθηκε, επίσημα, χθες, όταν οι θεατρικές ομάδες τέθηκαν  υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας γενιάς.

Πλέον, στο δήμο, λειτουργούν:

Θεατρική ομάδα ενηλίκων δήμου Ωραιοκάστρου
Παιδική θεατρική σκηνή για παιδιά ηλικίας από 10 ετών
Εφηβική θεατρική σκηνή

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο δημάρχου, η θεατρική ομάδα του κ. Μαλούχου από χθες αποτελεί παρελθόν για το δήμο, έπειτα από συνάντηση του ιδίου με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Αστέριο Γαβότση και τους αντιδημάρχους Ηρακλή Τσακαλίδη και Πέτρο Αταμιάν, όπου του ανακοινώθηκε η λήξη της συνεργασίας τους.

Είχε προηγηθεί άλλη συνάντηση όπου ο κ. Γαβότσης είχε ανακοινώσει στα μέλη της θεατρικής ομάδας με επικεφαλής τον κ. Μαλούχο ότι τα ηνία της θεατρικής ομάδας του δήμου Ωραιοκάστρου θα ανατεθούν στη σκηνοθέτη Νέλλυ Δελή, ενώ σε σχετική ερώτηση ο δήμαρχος απάντησε ότι θα μπορούσαν εκ παραλλήλου να δραστηριοποιηθούν ως θεατρική ομάδα, χωρίς όμως καμία εμπλοκή του δήμου.

Η διοίκηση του δήμου κατηγορεί τα μέλη της ομάδας του Γιάννη Μαλούχου ότι είχαν αποκρύψει πως η εν λόγω ομάδα είχε συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων με τίτλο «Ευριπίδεια 14», που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όχι ως θεατρική ομάδα ενηλίκων του δήμου Ωραιοκάστρου αλλά ως Μακεδονικό θέατρο. "Ο κ. Μαλούχος χρησιμοποίησε όλο το έμψυχο και άψυχο δυναμικό της θεατρικής ομάδας του δήμου Ωραιοκάστρου χρησιμοποιώντας δημοτικό χώρο για την πραγματοποίηση των προβών, με στόχο την προσπόριση οικονομικού οφέλους. Ως εκ τούτου η λύση της συνεργασίας ήταν αναπόφευκτη", ανακοινώθηκε από το γραφείο του κ. Γαβότση.

Η κόντρα Μαλούχου - Γαβότση δεν είναι νέα. Τέλη Μαρτίου 2014, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, η θεατρική ομάδα του Γιάννη Μαλούχου παρουσίασε το θεατρικό "Ο Δήμαρχος", στο Ωραιόκαστρο. Μετά την παράσταση, σε έναν σύντομο λόγο που έβγαλε, ο Γιάννης Μαλούχος αναφέρθηκε στον πρώην δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Δ. Σαραμάντο, τον ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και του ευχήθηκε "καλή επιτυχία στις εκλογές".

Αυτό θεωρήθηκε "ανφέρ" από τον Αστ. Γαβότση, που βρίσκονταν, επίσης, στην αίθουσα και στηλιτεύτηκε, από την πρώτη στιγμή, στο site της παράταξης του μετέπειτα νικητή των εκλογών και νυν δημάρχου.