ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Θέμα, για το αν πρέπει να παραμείνει στη θέση του ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Οικονομικών, Χασδάι Καπόν, έθεσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων "Εντάξει" Σταύρος Καλαφάτης και "Θεσσαλονίκη - Ανοικτή Πόλη" Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.


"Από θέση αρχής δεν πρόκειται να κάνουμε κανένα σχόλιο εφόσον έχουν επιληφθεί οι εισαγγελικές αρχές. Το θέμα απασχολεί τον συνεργάτη σας και σε πολιτικό επίπεδο πρέπει να απασχολήσει κι εσάς", είπε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο βουλευτής της Ν.Δ. και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μηταφίδης, όμως δεν ήταν τόσο... κομψός στην τοποθέτησή του, όπως ομολόγησε και ο ίδιος. "Δεν είναι δυνατό ο άνθρωπος που εμφανίζεται ότι νοικοκύρεψε τα οικονομικά του δήμου -και δεν έχω αμφιβολία γι αυτό- να βρίσκεται μετά από την εναντίον του δίωξη σε αυτήν τη θέση. Θα έπρεπε να έχει φύγει μόνος του", κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι εναντίον του κ. Καπόν έχει ασκηθεί δίωξη για δάνειο που έλαβε από τράπεζα στην οποία συμμετείχε.

"Κανείς κοινός θνητός δεν παίρνει έτσι δάνειο", είπε στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Ρακκάς, επικεφαλής της παράταξης "Μένουμε Θεσσαλονίκη" και χαρακτήρισε "τεράστιο το πολιτικό πρόγραμμα που υπάρχει". Έκανε λόγο για "τρίγωνο πολιτικών - κατασκευαστών - τραπεζιτών" και πρόσθεσε πως αυτός ήταν "ένας από τους λόγους που βρισκόμαστε σ' αυτήν την κατάσταση".

Για "ζήτημα ηθικής τάξης" μίλησε και η Ελεάννα Ιωαννίδου, επικεφαλής της παράταξης "Γειτονιές σε Δράση".


Στήριξη Μπουτάρη σε Καπόν
Στην απάντησή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Είπε πως προ δύο ετών ο κ. Καπόν είχε καταθέσει την παραίτησή του, αλλά ο ίδιος δεν την είχε κάνει δεκτή. "Αν η έρευνα προχωρήσει σε προανάκριση και αποδειχτεί ότι ο Καπόν είναι εμπλεκόμενος, τότε είναι άλλη ιστορία. Ο Χασδάι Καπόν είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης μου -κι εδώ το κλείνω το θέμα", κατέληξε.