Η υπόθεση είχε συνταράξει, τον περασμένο Αύγουστο, την κοινή γνώμη: Πατέρας άφησε ξεκλείδωτο το Ι.Χ. του, με το παιδί του μέσα κι ένας άγνωστος πήρε… παιδί και αυτοκίνητο!


Είχε συμβεί στην Περαία, στις 8 Αυγούστου 2014. Στόχος του δράστη ήταν μια βαλίτσα, με 1.300 ευρώ, που, επίσης, είχε αφήσει στο Ι.Χ., μαζί με το γιο του, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου. Είχε εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό και το αυτοκίνητο είχε εντοπιστεί –και το παιδί- στο Πλαγιάρι. Ο άγνωστος άνδρας είχε πάρει τον χαρτοφύλακα με τα χρήματα κι είχε εγκαταλείψει παιδί και αυτοκίνητο. Είχε φύγει με ταξί, που τον «άφησε» στο Φοίνικα…

Από τότε, η αστυνομία συνέχιζε τις έρευνες για τον εντοπισμό του. Τον εντόπισε προχθές, Τρίτη (25 Νοεμβρίου 2014), στη Χανιώτη Χαλκιδικής. Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση και ο δράστης συνελήφθη. 

Πρόκειται για 33χρονο ομογενή, στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα ναρκωτικά δισκία, ενώ επιπλέον εκκρεμεί σε βάρος του μία απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, για κλοπή κατ’ εξακολούθηση. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης