Μετά τη θερμή ανταπόκριση των μαθητών στο πρόγραμμα δωρεάν on line κοινωνικού φροντιστηρίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, σειρά στη διαδικτυακή εκπαίδευση έχει το πρώτο δωρεάν on line Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά», που αφορά όχι μόνο τη Θεσσαλονίκη, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα.

Την προσπάθεια αυτή χαιρέτισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμος και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, καθώς συναντήθηκαν αμφότεροι με τον διευθυντή του Κέντρου On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ, κ. Ιωάννη Κρόκο στη Θεσσαλονίκη και ενημερώθηκαν τόσο για το Οικουμενικό Σχολείο, όσο και για το on line Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Άνθιμου με τον κ. Κρόκο, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε για το εκπαιδευτικό εγχείρημα και δήλωσε συμπαραστάτης της προσπάθειας, με κοινό παρονομαστή την οικουμενικότητα της γνώσης και τη διάχυση της μάθησης.

«Παλαιότερα ήταν αλλιώς. Σήμερα, πρέπει να αναπληρώσουμε ό,τι τυχόν χάνουν τα παιδιά από το σχολείο. Αυτό κάνουμε και για αυτό προσπαθούμε», τόνισε ο κ. Άνθιμος, αναφερόμενος στη δική του εμπειρία ως φιλολόγου.

Από την πλευρά του, ο κ. Κρόκος υπογράμμισε ότι «η Εκκλησία στηρίζοντας την προσπάθεια, μπορεί να δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά σε απομακρυσμένα χωριά, να έχουν τη ευκαιρία της μάθησης», συμπληρώνοντας ότι η Θεσσαλονίκη, ως κέντρο των Βαλκανίων, είναι ένα φωτεινό κομμάτι για τέτοιες προσπάθειες.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του Κέντρου On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και συζήτησαν για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί η ΠΚΜ να προσφέρει τη στήριξή της στην πρωτοβουλία του Οικουμενικού Σχολείου και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

«Η προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα από την ομάδα του κ. Κρόκου με το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι μία ενίσχυση σε όσους επιθυμούν βοήθεια. Εμείς θα προσπαθήσουμε να το επικοινωνήσουμε στις οικογένειες που ενώ θέλουν τα παιδιά τους με γνώση, δεν μπορούν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω», επεσήμανε η κ. Πατουλίδου, η οποία ενημερώθηκε αναλυτικά από τον κ. Κρόκο και δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι σε διαρκή επικοινωνία με το Κέντρο On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ειδική παρουσίαση του e-Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Θεσσαλονίκης, μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.
_____________________________________________________________
από το romfaia.gr