anilio_02.jpg

Τσουχτερό κρύο, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από σήμερα Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014.

 

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε από σήμερα, με το θερμόμετρο να δείχνει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν προς το τέλος της εβδομάδας.

Τοπικές βροχές τις βραδινές κυρίως ώρες θα έχει η Θεσσαλονίκη. Ο υδράργυρος θα πέσει στους 3 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται χιόνια και τοπικές βροχές . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, πειρμένουμε ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.Κάποιες τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως από αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-15 βαθμούς Κελσίου

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερέα και τη δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ασθενείς χιονοπτώσεις από το βρ'αδυ στην Ηπειρο. Ο υδράργυρος θα δείξει από 3-7 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερο και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε ασθενείς βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-16 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 6-7 μποφόρ.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, θα σημειωθούν σποραδικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11-18 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ.

Στην Αττική, περιμένουμε λίγες βροχές στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ.

Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, στην Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στα νοτιοδυτικά. Χιόνα θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις , αυξημένες στα βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.