Νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες και κατά κανόνα ασθενείς βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά και βόρεια, λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και άνοδο της θερμοκρασίας είναι τα χαρακτηριστικά του σημερινού (Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014) καιρού. 

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για ήπια μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 16 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 10 έως 17 στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 12 έως 20 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα βροχής και περιορισμένη τοπικά ορατότητα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές κυρίως από το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που από το βράδυ βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα κυμανθούν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα βόρεια τοπικά 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.