Ετοιμαστείτε!  Το έρεβος του διαστήματος μας περιμένει. Είναι τεράστιοι και είναι αέριοι. 


Ο Όμιλος Φϊλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης παρουσιάζει, σήμερα, σεμνινάριο για τους μεγάλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, με εισηγήτρια την Μαρία Κώνστα, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του Ομίλου ( Αλεξανδρείας 113 • τηλ: 2310 423133 • Θεσσαλονίκη).

Ξυστά λοιπόν από το Δία, όπου οι πιο περίεργοι θα μυρίσουν την αμμωνία στην ατμόσφαιρά του και οι πιο γενναίοι θα περιδινηθούν στον μεγαλύτερο κυκλώνα του Ηλιακού Συστήματος και καρφί για τον Κρόνο με τα πανέμορφα δαχτυλίδια του. Η διάρκεια ζωής τους... μόνο 50.000 χρόνια (ας νιώθουμε τυχεροί λοιπόν). Πετάξτε τον Κρόνο μέσα στην πισίνα του Θεού και θα τον δείτε να επιπλέει.

Μετά ξεκινάμε για τον γαλάζιο Ουρανό (τον πλανήτη, όχι αυτόν που βλέπουμε συνήθως πανω απ' το κεφάλι μας), που κατρακυλά, αντί να περιστρέφεται, για να καταλήξουμε στο μακρινό Ποσειδώνα, στις εσχατιές του Ηλιακού Συστήματος.

Κλείστε εγκαίρως λοιπόν θέση (κατά προτίμηση δίπλα στο παράθυρο), για να απολαύσετε το "once in a lifetime" ταξίδι.

Υπάρχει ένα συμβολικό ποσό επιβάρυνσης 5 ευρώ ανά σεμινάριο (2 Ευρώ για τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη, κατόχους της κάρτας μέλους, μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου και φοιτητές), για κάλυψη των εξόδων. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν για μαθητές Δημοτικού.

Η εικόνα του γίγαντα Δία, είναι ζωγραφικός πίνακας της Σοφίας Στρατινάκη, μέλους του Ομίλου μας και φιλοτεχνήθηκε ειδικά για το σεμινάριο.