Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014) εφημερίδων.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "<<Πόλεμος>> δημάρχων στην Θεσσαλονίκη"
Η εφημερίδα γράφει για την σφοδρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ δημάρχων στη Θεσσαλονίκη για τον έλεγχο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πως θα ρυθμιστούν οι οφειλές!"
Η εφημερίδα γράφει ότι "μεγάλο αριθμό δόσεων (έως 100) και «κούρεμα» έως και 90% στις προσαυξήσεις που έχουν επιβληθεί σε χρέη άνω των 15.000 ευρώ περιλαμβάνει η ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Στόχος της κυβέρνησης είναι να κατατεθεί τροπολογία τις επόμενες ημέρες".
ΕΘΝΟΣ: "Προσλήψεις 6.000 πτυχιούχων στο Δημόσιο"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διαγωνισμούς για την πρόσληψη 6.080 μόνιμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων δρομολογεί η κυβέρνηση μέχρι τα τέλη του έτους. Οι προσλήψεις αφορούν προσωπικό Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ενώ 1.223 θέσεις αφορούν την τοποθέτηση σε κενές θέσεις στην Τοπική αυτοδιοίκηση και στα υπουργεία παλαιότερων επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Καντιώτης: «Η ένταξη στην Ε.Ε. θα γίνει ο τάφος για Ελλάδα - Ορθοδοξία»"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "συγκλονιστική η «προφητεία» του μακαριστού Μητροπολίτη Φλωρίνης από το 1972!"
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μικρότερη δόση έως 50% για χρέη σε εφορίες, Ταμεία"
Η εφημερίδα γράφει "100 δόσεις για ποσά έως 15.000 ευρώ, 72 για μεγαλύτερα ποσά και 24 από 12 για την πάγια ρύθμιση. Χωρίς εγγυήσεις ή υποθήκες ακίνητης περιουσίας η ένταξη στο νέο σύστημα. Αιτήσεις έως το τέλος του έτους. Δραστική μείωση των προσαυξήσεων και των επιτοκίων. Στο νέο καθεστώς θα υπαχθούν χρέη έως 31 Αυγούστου 2014".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Λιτότητα μέχρι το 2019"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "λιτότητα μέχρι το 2019 και χρηματοδοτικό κενό ύψους 25 δισ. ευρώ προβλέπει σε έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση του Γκίκα Χαρδούβελη με την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσιγκτον".
ESPRESSO: "Ο ΗΛΙΑΣ θα έχανε το φως του!"
ΕΣΤΙΑ: "Πληρώσαμε ακριβά τις πρόωρες εκλογές"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "άραγε τώρα που η οικονομία τείνει να ορθοποδήση, θέλουμε να τα τινάξουμε όλα στον αέρα; Διότι οι τυχόν πρόωρες εκλογές, τις οποίες επαγγέλλεται ο πρόεδρος του Σύριζα, εκεί θα οδηγήσουν".
Η ΑΥΓΗ: "Ανέλαβαν ρόλο αντιπολίτευσης"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση εξελίσσεται η πρόταση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που ζήτησαν Σαμαράς - Βενιζέλος, καθώς από την πρώτη ημέρα της συζήτησης βγήκαν στον αφρό όλες οι αδυναμίες, τις οποίες το Μαξίμου προσπαθεί να κρατήσει στο σκοτάδι".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Κυβέρνηση σε ρόλο αντιπολίτευσης"
Η εφημερίδα υποστηρίζει "την κινδυνολογία και την πόλωση επιστράτευσαν τα στελέχη της κυβέρνησης κατά την πρώτη μέρα της συζήτησης στη Βουλή. Ο ακροδεξιός Μ. Βορίδης, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, έκανε λόγο ακόμη και για... κομμουνιστικό κίνδυνο, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ανάληψης της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κλίμα ηττοπάθειας ήταν εμφανές στους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Διπλό μέτωπο για την Τουρκία"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πυράκτωση του Κουρδικού στο εσωτερικό της Τουρκίας και έντονες τριβές με τις ΗΠΑ φέρνει η απροθυμία της Άγκυρας να αναλάβει δράση εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους», ενώ η συριακή πόλη Κομπανί απειλείται άμεσα με λουτρό αίματος από τους τζιχαντιστές, σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από τα τουρκικά σύνορα".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Μπρα ντε φερ για τον επανέλεγχο"
Η εφημερίδα γράφει για τον πόλεμο μεταξύ εργαζομένων και Μπουτάρη, με την κατάληψη στο δημαρχείο και τον Γιάννη Μπουτάρη να δηλώνει πως <<έχουμε δεμένα χέρια>>.
Ο ΛΟΓΟΣ: "«Η μητέρα των μαχών» στη Βουλή"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην αίθουσα της Ολομέλειας μεταφέρθηκε από χθες το απόγευμα και μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση. Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, από τη μία, και Αλέξης Τσίπρας από την άλλη θα επιδιώξουν να προβούν σε ένα είδος προγραμματικών δηλώσεων".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Στήνουν καβγά για αποπροσανατολισμό"
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αποπροσανατολιστικό καβγά προσπάθησαν να στήσουν εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή χτες, πρώτη μέρα της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, προσπαθώντας να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση στο στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης και της ΕΕ".
STAR PRESS: "ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ οι δολοφόνοι"
ΤΑ ΝΕΑ: "Ψάχνουν έξοδο για την τρόικα"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βασικό αντικείμενο της προχθεσινοβραδινής έκτακτης σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών ήταν η αναζήτηση ενός τρόπου με τον οποίο η τρόικα θα φύγει από την Ελλάδα - χωρίς ΔΝΤ, χωρίς νέο δάνειο και, επομένως, χωρίς νέο Μνημόνιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αντώνης Σαμαράς ανήγγειλε στη Σύνοδο Κορυφής την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη".
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Τοξικό νέφος μες στο σπίτι μας"
Η εφημερίδα γράφει πως τα σπίτια μας μπορεί να έχουν τοξικό νέφος όπως λένε οι επιστήμονες, από τα αποσμητικά χώρου ή τα διάφορα απορρυπαντικά κ.α. 
Kontranews: "Επικίνδυνο παραλήρημα από Βορίδη"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "το επικίνδυνο παραλήρημα του Μάκη Βορίδη στη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, σηματοδοτεί τη νέα τακτική και στρατηγική που χαράζει η Δεξιά ως... αντιπολίτευση απέναντι σε μια κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, που όπως όλα δείχνουν, έρχεται ολοταχώς!".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στο τραπέζι χρέος και «διαζύγιο» από το ΔΝΤ"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ραντεβού τον Νοέμβριο έδωσαν κυβέρνηση και τρόικα για το δεύτερο, και κρισιμότερο γύρο της αξιολόγησης, «διαβατήριο» για το διπλό στοίχημα της νέας αναδιάρθρωσης του χρέους και της συμφωνίας εξόδου από το Μνημόνιο. Θέμα για το οποίο ξεκινά την Κυριακή κύκλος κρίσιμων επαφών στο εξωτερικό, αρχής γενομένης της συνάντησης του Γκ. Χαρδούβελη και ομάδας κορυφαίων Ελλήνων αξιωματούχων με την Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κίνητρα στις τράπεζες για «κούρεμα» δανείων"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "με την προσθήκη τριών ρυθμίσεων, που αφορούν η μία την «κινητροδότηση» του τραπεζικού συστήματος να προχωρά στη μεγαλύτερη δυνατή διαγραφή χρέους από τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και οι δύο στην αποθάρρυνση των επιτήδειων να καταχραστούν το νόμο, «έκλεισε» προχθές το βράδυ η συμφωνία της κυβέρνησης και της τρόικας για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια".