kith_02.jpg
Αρχίζουν, αύριο, Πέμπτη 9 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 οι εγγραφές για το πρόγραμμα του χειμερινού εξαμήνου του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Οι δύο νέοι θεματικοί κύκλοι διαλέξεων που προγραμματίζονται για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15 είναι «Διατροφή: επιστήμη, πολιτισμός, οικονομική ανάπτυξη» με υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης,(ΙΝΕΒ/ΕΚΕΤΑ), Αναγνώστη Αργυρίου, που θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα και «Ζητήματα Ελληνικής Γλώσσας» με υπεύθυνη την Ομότιμη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Α.Π.Θ., Άννα Αναστασιάδη - Συμεωνίδη, κάθε Τετάρτη.

Οι διαλέξεις θα ξεκινήσουν στις 10 και 5 Νοεμβρίου 2014 αντίστοιχα (18:00 -20:00), στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Πλατεία Ιπποδρομίου).

Στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο έχουν δικαίωμα εγγραφής ενήλικες, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθήσουν και τους δύο κύκλους. Μετά το τέλος του προγράμματος χορηγούνται βεβαιώσεις, σε όσους θα παρακολουθήσουν το 60% των διαλέξεων. Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση.

Αιτήσεις εγγραφής κατατίθενται στα γραφεία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην οδό Κ. Καραμανλή 38 Β΄, κατά τις εργάσιμες ημέρες και από τις 09:00 έως τις 13:00, με φυσική παρουσία των ενδιαφερόμενων ή και στα τηλέφωνα: 2310 841962, 2310 840295.

Τις εργασίες του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, συντονίζει Ομάδα Έργου του Δήμου Θεσσαλονίκης, που απαρτίζεται από καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ανεξάρτητους ερευνητές και ειδικούς, οι οποίοι μοιράζονται με το κοινό σκέψεις και απόψεις σε επιμέρους αντικείμενα.