Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: “kinesis & taxis”, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, οργανώνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (το Γραφείο Ελλάδας) και ο δήμος Θεσσαλονίκης.


 Ο τίτλος είναι δανεισμένος από την ορολογία της βιολογίας, σύμφωνα με την οποία ‘kinesis’ είναι η μετακίνηση ενός οργανισμού η οποία προκαλείται από εξωτερικό κίνητρο και δεν έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό. ‘Taxis’ είναι η κίνηση που ομοίως προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες αλλά ο οργανισμός έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό.

Οι επισκέπτες της Έκθεσης, θα παρακολουθήσουν εικόνες ως μια διαδρομή στον χρόνο και τον χώρο των διεθνών αποστολών του Οργανισμού, όπου και όποτε η ανάγκη και οι συνθήκες προκαλούσαν τον μαζικό εκτοπισμό πληθυσμών, ως μετακίνηση με συγκεκριμένο προορισμό ή απλά ως διαφυγή για επιβίωση. Οι εικόνες αυτές αποτυπώνουν τις βασικές αρχές και αξίες του ΔΟΜ για διαχείριση της μετανάστευσης με ανθρωπιστικούς όρους και με τρόπο που να επωφελούνται όλοι.

Tα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Τρίτη 21 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του 1ου ορόφου του Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης.