7-10-2014 014Στην εφαρμογή του προγράμματος «Η Ελλάδα μέσα μας» που στοχεύει στη συνένωση όλων των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) της χώρας θα προχωρήσει στο επόμενο διάστημα το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Καλλιπάτειρα».

 

Αυτό αποκάλυψε, στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργο Ορφανό, η πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και πρόεδρος του φορέα, Κατερίνα Παναγοπούλου.

Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, η συνεργασία με την «Καλλιπάτειρα» είναι διαχρονική και πολύπλευρη.  «Έχουν γίνει γήπεδα στην περιοχή του Κιλκίς και στον Έβρο, άρα υπάρχει μια δράση του σωματείου, την οποία εμείς γνωρίζουμε από κοντά. Η συνεργασία μπορεί να συνεχιστεί προς όφελος των πολιτών εκείνων που αισθάνονται πιο αδύναμοι. Το ΥΜΑΘ έχει την υποχρέωση ενώ η ‘Καλλιπάτειρα’ βοηθά τέτοιες καταστάσεις», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Από την πλευρά της, η κ. Παναγοπούλου, ανακοίνωσε τη συνεργασία των ΜΚΟ και τόνισε: «Στα χρόνια που περνάμε, είναι δύσκολο να διατηρηθούν τα σωματεία αυτά, αν δεν υπάρξει μια συλλογική δουλειά. Στόχος είναι η ενεργοποίηση αρχών και αξιών του Έλληνα».